Futsal Utánpótlás

Utánpótlás körkép!

Mint ahogy arról már korábban beszámoltunk, mind női, mind férfi futsalosaink ezüstérmesek lettek az idei szezonban. Előbbi csapatunk az élvonalban, utóbbi pedig az NBII-ben érte el ezt a helyezést. A felnőtt alakulatok mellett azonban nem szabad szó nélkül elmenni az utánpótlás formációk mellett sem, így most ezen restanciánkat pótoljuk a következőkben.

A futsal szakosztályunk férfi U20 és U17, illetve női U15-ös csapatokkal mérettette meg magát országos szinten, területi szinten (Budapest) pedig az U13-as és U15-ös korosztályokban volt TFSE-s formáció.

Kezdjük a legfiatalabbakkal: U13-ban és U15-ben is őszi, illetve tavaszi bontásban zajlottak a küzdelmek, és az ott elért helyezéseknek megfelelően folytatódott a harc a minél jobb helyezésért. Sajnos az U13-asaink nyeretlenül zárták az őszi kört, azonban tavasszal már négy sikert jegyezhettek egy döntetlen és mindössze két vereség mellett.

Az eggyel nagyobb korosztály számára már jóval fényesebben alakult a szezon első fele, hiszen hibátlanul zárták az őszt, a tavaszi osztásban pedig épphogy lemaradtak a dobogó alsó fokáról.

Folytassuk a hölgyekkel: U15-ben két csoportra osztotta az alakulatokat a szövetség, ami alapján a mieink a nyugati csoportban kapott helyett hatodmagával. Ez a szám jól jelzi, hogy milyen kuriózumnak számít egy U15-ös női csapat összeállítása, hiába számítunk az ország egyik legnagyobb utánpótlás bázisának. Sajnos a következő lépcsőfokot még nem tudtuk megugrani, de tisztesen helyt álltak a lányok, akik végül két sikert is elkönyvelhettek.

Zárásként nézzük meg, hogy miként szerepelt a két legidősebb UP alakulatunk. Az U17-es korcsoportban összesen 13 ellenféllel kellett megmérkőznünk oda-visszavágós párharcokban, aminek a végén a sereghajtó pozíciót szereztük meg.

A létszámot tekintve hasonló feladat várt az U20-sok közt is a mieinkre. Itt szerencsére jóval eredményesebben alakult a helyzet, hiszen a 7. pozícióban zártak srácok, több meglepetést is okozva.

Így szerepelt tehát az utánpótlásunk, folytatás jövőre! Gratulálunk mindenkinek!

A rangidős, U20-as alakulatunk!
U17-es csapatunk!
U15-ös csapatunk!

Hajrá fiatalok, hajrá TFSE!!