Férfi NBI Férfi NBII Futsal

Hazai bajnokavatás pénteken!

Férfi futsalcsapatunk bajnokká vált a 2023/24-es szezonban, miután az üldöző riválisként ismert UTE elvérzett a Nagykanizsa ellen, így matematikailag sem érhetik utol fiainkat.

Németh Péter tanítványai 5 ponttal vezetnek a már csak egy mérkőzést játszó Nagykanizsa, 7 ponttal pedig a még két találkozót vívó Újpest előtt. Fiaink számára a győzelem egyet jelent az élvonalba történő feljutással, ahová a 2021/22-es kiesés óta visszavágytunk. Tavaly egy hajszállal maradtunk el az utolsó pillanatban a sikertől, ezúttal viszont még magabiztosabbak és tapasztaltabbak voltunk, ami elhozta a hőn áhított aranyérmet.

Idén kulcsfontosságú pillanatokban sikerült élesnek lenni, legyen szó:

24 bajnoki mérkőzésen léptünk pályára tavaly szeptembertől kezdődően, ezeken 18 győzelmet, 3 döntetlent és 3 vereséget jegyezhettünk, 121 lőtt gólunk mellé 48 kapott társult. A teljes évadra tekintve kijelenthető, hogy rászolgáltunk a feljutásra, amit a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében is bizonyítottunk, hiszen kellőképpen megszorongattuk élvonalbeli ellenfelünket.

Ami az utolsó hazait illeti, az érkező Nagykanizsával szemben eddig 3/3 győzelmet jegyezhetünk a jelenlegi kiírásban. 4–1 és 2–7 arányban nyertünk az alapszakaszban, majd egy végletekig szoros mérkőzésen 1–2 arányú idegenbeli sikert arattunk a Felső-házban márciusban. Nem fogja ugyanakkor könnyen adni magát a zalai gárda, egy percre sem akarnak majd meghajolni előttünk, mivel számukra még élet-halál harc zajlik a 2. helyért az Újpesttel. Egyébként pont a Nagykanizsának köszönhetjük, hogy már 2 fordulóval hamarabb bajnokká váltunk, ugyanis hétfő este 6–4 arányban legyőzték az UTE-t, ezzel meg is előzték őket.

NB II. Nyugati csoport Felső-ház 8. forduló
TFSE-11Teamsport – Nagykanizsa Futsal Club (04.26. 20:45)
Dr. Koltai Jenő Sportközpont, Budapest

Legyünk minél többen pénteken este, ünnepeljük együtt a feljutást és a csillogó aranyérmet!

Fotó: Borhi Mihály
Tabella: MLSZ