Férfi NBII Futsal Magyar Kupa

Megnyertük az alapszakaszt!

Férfi futsalcsapatunk hétfőn este lépett pályára az NB II. Nyugati csoportjának 18. fordulójában, ami egyben az utolsó körnek is bizonyult a bajnokság első szakaszában. Németh Péter tanítványai a fővárosi, egyetemi rivális ELTE-BEAC alakulatával néztek farkasszemet és fordulatos csatában tudtak 3–4 arányban diadalmaskodni, ezzel megnyerve az alapszakaszt.

A forduló előtt nyitott volt még a kérdés annak kapcsán, hogy az UTE vagy a TFSE zár-e az alapszakasz élén. Ez azon túl, hogy presztizskérdés is volt, értékes pontokról is döntött, ugyanis az élen záró 6, a második helyezett 4, a harmadik 2, a negyedik 1, az ötödik pedig 0 pontot visz magával a felső-házba.

Az összecsapást mi kezdtük jobban, már a 4. percben előnyhöz jutottunk Szabó Koppány találata után, amit játékosunk a 10. percben megduplázott, ezzel 0–2 szerepelt az eredményjelzőn. A találkozó előtt már biztos volt, hogy mindkét gárda a felső-házban folytatja a küzdelmeket, a tabellán való elhelyezkedés viszont még képlékeny volt, ezért mindkét oldal beleadta tudása legjavát. Az összecsapás 15. percében szépíteni tudott a BEAC Szekér Zoltán révén, a félidőig viszont nem született már több találat. (1–2)

A második játékrész első gólja házi gólkirályunk, Petroff Norbert nevéhez fűződik, aki a 28. percben volt eredményes. Az aggresszívan fellépő házigazda a véghajrára új fokozatra kapcsolt és a 37., illetve a 39. percben szerzett találatokkal egalizálni tudott Szekér Zoltán majd Póta Balázs révén. A döntetlen nem lett volna garancia az alapszakasz megnyerésére, ezért az utolsó sípszóig pörögtek fiaink, aminek meg is lett az eredménye. Petroff Norbert révén a 40. percben sikerült megszerezni a mindent eldöntő gólt, amivel 3–4-re zárult az izgalmas összecsapás.

ELTE-BEAC – TFSE-11Teamsports 3-4 (1–2)
Gólszerzők: Szabó K. (2), Petroff (2), illetve Szekér (2), Póta

Győzelmünkkel kialakult az NB II. Nyugati csoportjának végeredménye, amit megérdemelten zártunk az élen. A bajnokság további menetét szerdán (02.14.) sorsolja a szövetség, leghamarabb 02.23-án folytatódnak a harcok. A felső-házban a mi nevünk mellett 6 pont fog szerepelni, az UTE 4, a Haladás II. 2, a Nagykanizsa 1, az ELTE-BEAC pedig 0 pontot hoz magával a 2×5 fordulós küzdelmekre.

Soron következő mérkőzésünk ugyanakkor ismert, hiszen a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében lépünk pályára az NB I. alapszakaszát 8. helyen záró Újpest FC-220volt csapata ellen hazai környezetben. A párharc egy meccsen dől el, döntetlen esetén az alacsonyabb osztályú alakulat (TFSE) jut tovább a negyeddöntőbe. A fiúk szeme előtt álomként lebeg a továbbjutás, majd az esetleges legjobb 4 közé kerülés, mivel a Magyar Kupa négyes döntőjét idén pont a mi otthonunkban rendezik májusban.

A lila-fehérek elleni Magyar Kupa összecsapást február 19-én, hétfőn este 20:45-től vívjuk a Dr. Koltai Jenő Sportközpontban. A találkozóra való belépés díjtalan, emellett a SPORTMÉDIA jóvoltából élőben lesz közvetítve.

Gratulálunk srácok az alapszakaszban elért első helyhez, így tovább TFSE!

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!