Kosárlabda Női NBI/A

Jöjjön a döntő ütközet!

Női kosárlabdacsapatunk szombaton este hazai környezetben zárja a Vasas Akadémia elleni 5-8. helyért zajló elődöntős párharcot. Az állás 1–1 jelenleg, az otthonunkban a pasarétiek nyertek, idegenben viszont vissza tudtunk vágni szerdán.

Vezetőedzőnk, Hegedűs Péter a legutóbbi találkozót követően felhívta a figyelmet arra, hogy most még mindig csak egál az állás, nincs igazán ok az örömre:  “Nem szabad nagyon ünnepelni, hiszen 1-1-re áll a párharc és szombaton újra mérkőzés van. Bízom benne, hogy ezt az energiát át tudjuk vinni hazai pályára is, bár a büntetőzés miatt van bennem némi hiányérzet. Össze tudtuk szedni magunkat légiósunk kiválása ellenére, remélhetőleg az apró sérüléseket menedzselni tudjuk szombatig. Kemény harc lesz a szombati, hiszen tudjuk, hogy a Vasas is kettőzött erővel fog érkezni a vereség után, pont ahogy mi tettük ma.”

Múlt szombaton több probléma ütötte fel a fejét a mieink háza táján, legyen szó az eladott labdák számáról, a ki nem használt ziccerekről és a rosszul meghozott döntésekről, ezekhez társult még a meccs végi balszerencsés ütközés is, melyből kulcsemberünk, Sha Carter sérülten jött ki. Szerdáig sikerült rendet teremteni a fejekben, sokkal élesebben játszottak a mieink. Csapatunk kiegyensúlyozott képet festett, mindenki kivette a részét a sikerből, egy emberként tört előre a TFSE-MTK a hiányzó láncszemek ellenére is. A hazai Vasas nem találta az ellenszerünket, így lehetőséget szereztünk a továbbjutás kiharcolására a Dr. Koltai Jenő Sportközpontban.

Egyéni teljesítmények tekintetében sem panaszkodhatunk. Monika Czinano a legjobb teljesítményét hozta a szezonban, nem véletlenül lett MVP: 26 pont és 13 lepattanó szerepel a neve mellett. Király Andrea teljesítménye mellett sem lehet elmenni szó nélkül, 11 távoli kísérletből 6 célt is ért, ami 18 pontot hozott a konyhára, ezzel karrierje legjobb NB I. A-s eredményét érte el.

A második összecsapás során tisztán látszott, hogy a Vasas a centermunkában bízik jobban, míg mi Czinano klasszis teljesítménye mellett hármasokkal igyekeztünk előre törni. Kiélezett helyzetekben nagyjából minden hazai akcióra volt gyors válaszunk, vezetés birtokában pedig sikerült higgadtan fellépnünk és számunkra kedvező iramot diktálni.

A harmadik, mindent eldöntő meccs előtt nehéz bármit jósolni, ugyanakkor az eddig látottak alapján biztosra vehetjük, hogy masszívabb és hatékonyabb centermunkával igyekszik majd előrukkolni a Vasas, ahogyan tették azt az első meccsen is. Eladott labdáink száma csökkent az első meccséhez képest, de ebben a mutatóban még mindig van hova fejlődnünk. Hegedűs Péterék nem szokták a játékot teljes egészében a napi dobóformán is múló hármasokra alapozni, így biztosra vehetjük, hogy komplett tervvel állnak elő és mindent megtesznek majd annak érdekében, hogy a Péccsel nézzenek farkasszemet az 5. helyért folytatott ütközet során, hasonlóan a tavalyi évhez.

Bátorítunk minden kedves érdeklődőt, hogy látogasson ki a fővárosi rangadó újabb felvonására, melyre a belépés a vendégektől eltérő módon díjtalan. Sőt, szimpatizánsaink számára elkötelezett partnerünk, a Jaromír Sörbisztró díjnyertes cseh söröket biztosít a mérkőzés alatt a készlet erejéig.

NB I. A – Elődöntő az 5-8. helyért – 3. mérkőzés (04.27. 19:00)
TFSE-MTK – Vasas Akadémia
Dr. Koltai Jenő Sportközpont, Budapest

Hajrá lányok, együtt sikerülni fog!

Fotó: Borhi Mihály