Kosárlabda Női NBI/A

7. helyen zártunk, klubikonunk búcsúzott!

Jól kezdtek női kosárlabdázóink a BEAC elleni párharc második mérkőzésén, végül a rendes játékidőt döntetlenre zárva sikerült a végjátékból győztesen kijönnünk. Az összecsapás során öt játékosunk is tíz pont felett zárt, a legemlékezetesebb teljesítményt közülük az utolsó NB I. A-s mérkőzését játszó Németh Alma nyújtotta, aki a mérkőzés után könnyek között búcsúzott.

A wbasket.hu így fogalmazott a mérkőzés kapcsán: Angyal Barbi és Tóth Franka találataival a BEAC került lépéselőnybe a találkozó elején. Az immár Sha Carter nélkül felálló TFSE azonban gyorsan fordított Monika Czinano és a visszavonuló Németh Alma vezetésével 8-0-t futottak a vendégek. Ezt követően úgy nézett ki, hogy stabilan tartja az előnyét a TFSE. Két alkalommal (16-10, 18-12) elérte a 6 pontot a differencia. Ezt követően azonban rendezte sorait a BEAC. Amikor Kolby Morgan triplája célt ért, 18-17-nél már csak egy pont választotta el a feleket. A negyedet azonban Németh Alma 2+1-es megoldása zárta, így 21-17-re alakította az állást. A második negyed elején is a TFSE centere villant meg, de ezt követően ismét a hazaiak kaptak el egy jobb sorozatot és 25-24-re szépítettek.

Időkérés után a TFSE Burján Laura triplájával vett új lendületet, így visszaállni látszott a 3-5 pontos különbség. Sőt, Baa Dominika találatai után 38-31-nél már 7 ponttal ment a TFSE. Drahos Leila szépített, de végül Baa Dominika találata zárta a félidőt és ezzel 40-33-ra mentek a vendégek. A TFSE az első félidőben 28-ból 15-öt, a BEAC 20-ból 13-at dobott be. A vendégek 21-9-re vezettek a lepattanókban. A BEAC azonban kevesebb eladott és több szerzett labdával dolgozott. A harmadik negyed eleje újabb fordulatot hozott, három percig nem szerzett kosarat a TFSE és ezt kihasználva 41-40-re fordított a BEAC. Németh Alma törte meg a vendégek kosárcsendjét, de erre Tóth Franka és Gábor Lili gyorsan válaszolt. Lili triplája után 46-42-nél már 13-2-ben volt a BEAC.

A TFSE nagy erőket mozgósított és Baa Dominika triplájával 49-48-nál visszavette a vezetést. Nem sokkal később azonban Tóth Franka is eredményesnek bizonyult távolról. A harmadik negyed hajrájában Szabó Fanni öt pontjával ismét a TFSE ragadta magához a kezdeményezést. A slusszpoén azonban a hazaiaké volt és így Angyal Barbi duplája azt jelentette, hogy a rendes játékidő utolsó 10 percére a BEAC fordult 61-59-es előnyben. A negyedik negyed elején Németh Alma egyenlített, majd Baa Dominika triplájával 65-61-re már a TFSE vezetett. Innentől pár ponttal jellemzően a vendégek jártak előrébb. Amikor Szabó Fanni hármasa is célt ért, már 71-65-re módosult az eredmény.

A rendes játékidő vége sok hibát és töredezett játékot hozott. Végül 72-69 után Angyal Barbi 2+1-es megoldásával 72-72-nél egyenlített a BEAC. Jöhetett a hosszabbítás. A ráadás elején fej-fej mellett váltott vezetéssel haladtak a csapatok. A BEAC 77-76-os vezetése után Németh Alma és Monika Czinano büntetőivel fordított a TFSE és azóta már tudjuk, hogy onnantól végig előrébb járt. Burján Laura és Szabó Fanni biztosították be a vendégek sikerét.

Óriási küzdelmet láthattunk! Emelt fővel zárhatta le az évadot mindkét gárda. A TFSE-MTK lett a 7. helyezett, míg az E.ON ELTE-BEAC a 8. pozícióban zárt.

E.ON ELTE BEAC – TFSE-MTK 82 -84 (17-21, 16-19, 28-19, 11-13, 10-12)

TIPPMIX NŐI NB I. A – 7. helyért, 2. mérkőzés
Budapest, Gabányi László Sportcsarnok
Kovács Nimród, Jankovics Viktor Zsolt, Téczely Roland Balázs (Sarkadi-Nagy Ágnes)

E.ON ELTE BEAC: Morgan 11/6, Angyal 26, Milkovics, Ozola 4, Toth 17/3. Csere: Gábor 10/3, Drahos 2, Katona, Juhász 12.

TFSE-MTK: Dúl T. 11/3, Németh 19, Szabó 17/6, Burján 6/6, Czinano 17. Csere: Baa 12/6, Király, Horváth 2.

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc végeredménye 2-0 a TFSE-MTK javára.

Fotó: Girgász Péter / E.ON ELTE-BEAC
Forrás: wbasket.hu

Gratulálunk lányok az egész szezonhoz, Almának pedig a karrierjéhez!