Akrobatikus torna

Szép eredmények születtek a Fradi Kupán!

A TFSE Akrobatikus Torna szakosztálya 7 egységet nevezett a 20. Fradi Kupára. A verseny a MATSZ által jóváhagyott, az FTC által A kategóriás akrobatikus tornászok részére szervezett országos pontszerző verseny.

Időpont: 2024. május 12.
Helyszín: Budapest, FTC Elek Gyula Aréna

A TFSE színeiben Aranyérmet szerzett:

Ifi-felnőtt vegyes páros kategóriában Wieland Lola és Kiss Marcell 22, 890 pontszámmal – az 1. helyen végeztek.

AGG 11-16 vegyes páros kategóriában Eszter Márton – Müller-Romnalin Khaohom (a BASE versenyzőjével közösen) szintén 1. helyen végeztek. Dinamikus gyakorlatukra 25.700 pontot, míg a statikus gyakorlatra 25,600 pontot kaptak, kialakítva így a 51,300-es pontszámot.

Dinamikus
Statikus

Serdülő leány hármasunk: Gács Borbála, Salamin Boróka és Simon Magdi 23.350- es pontszámmal szintén az 1. helyen végeztek, azaz arany érmet szereztek.

Gyermek leány hármasban induló egység: Petényi Eszter Mirka, Könnyid Júlia és Wieland Panni alkotta trió egy nyolcas mezőnyben szintén 1. helyet, azaz arany érmet szerezett, a 24. 350-es pontszámmal.

Youth páros kategóriában a TFSE színeiben indult volna Palotai Kira és Szabó Natália, 24.850 ponttal a 2. helyen végeztek.

Serdülő leány párosban: Bereczki Fanni és Schulek Abigél, egy kis rontás miatt 21,600-as pontszámmal a 6. helyen végeztek.

Age Group 11-16 női hármas kategóriában Simon Emese- Simsik Anett – Andor Lilla trió a statikus gyakorlatukra 24.200 pontot kaptak, míg dinamikus gyakorlatukra 24.000 pontot szereztek, mely 48,400 összpontszám a 6. helyre volt elég.

A versenyen a TF két hallgatója vett részt. Ravasz Fanni bíróként pontozott és Pék Szilvia a TFSE edzőjeként teljesített. Ezen a versenyen 7 kategóriában indítottunk versenyzőket, és 4 kategóriában sikerült
elhozunk az aranyérmet. Egy ezüst és két hatodik helyet szereztünk. Ezzel az A kategóriás versenyzők kvalifikációs időszaka lezárult, 5 egységünknek sikerült elérni a kívánt pontszámot, és szerzett indulási jogot a 2024. június 8.án rendezendő Magyar Bajnokságra.

További eredményeink:

Az FTC a pontszerző versenyen kívül minden évben megrendezi a kézállófa versenyt. Idén a TFSE versenyzői közül 3 nevezett kézállófa versenyre.

Könnyid Júlia – gyermek kategóriában – 1 helyet szerzett

Szabó Natália – serdülő kategóriában – 3. helyet szerzett

Eszter Márton – ifi kategóriában – a 6. helyen végzett.

Hajrá TFSE Akrobatikus Torna szakosztálya

Forrás: Mikolovics Zsuzsa – Szakosztályvezető