Kosárlabda Női NBI/A

Idegenben zárhatjuk le az évet!

Élvonalbeli női kosárlabdázóink az E.ON ELTE BEAC otthonába látogatnak szombaton délután. Lányaink itthon 100 pontig jutva múlták felül fővárosi, egyetemi riválisukat a párharc első felvonásán.

A BEAC hasonló gondokkal küzdött ellenünk, mint mi a Vasassal szembeni első egymás elleni playoff meccsünkön. Biztosak lehetünk abban, hogy mindent meg fognak tenni hazai porondon annak érdekében, hogy megnehezítsék a dolgunkat és kivívják a mindent eldöntő, harmadik összecsapást.

Ha ránézünk az egymás elleni mérlegünkre, azt láthatjuk, hogy a legutóbbi hat összecsapásunkból rendre mi jöttünk ki győztesen. Legutoljára 2022 októberében, egy végletekig kiélezett összecsapáson maradtunk alul a BEAC-cal szemben, akkor is idegenben. Baljós szám a hatos ellenfelünk számára, hiszen ennyi tétmeccs óta tart nyeretlenségi szériájuk is, legutóbb a bajnokságot utolsó helyen záró Cegléd ellen tudtak nyerni.

A rájátszás ezen szakaszára már mindenki nagyon fáradt, több helyen sérültek és hiányzók sokasága adódik. Ellenfelünk legeredményesebb játékosa Angyal Barbara volt kedden, tűpontos tripláival bármikor képes lehet fejfájást okozni, rajta kívül Katrina Ozola és Tóth Franka játékára kell kiemelt figyelmet szentelni.

A BEAC egyébként öt alkalommal fogadott bennünket 2019-es feljutásunk óta, a mérlegünk három győzelem és két vereség.

Vezetőedzőnk, Hegedűs Péter így fogalmazott a mérkőzést megelőzően: „Jobb védekezésre lesz szükségünk a második mérkőzésen, elsősorban az 1-1 elleni szituációkban. Nem lesz könnyű dolgunk, hiszen egy újabb fontos játékosunk esett ki, ennek ellenére szeretnénk befejezni a szezont.”

Május 4., szombat 16:00
E.ON ELTE BEAC – TFSE-MTK
Budapest, Gabányi László Sportcsarnok
Játékvezetők: Nyilas István, Kovács Nimród, Jankovics Viktor Zsolt (Sarkadi-Nagy Ágnes)

Fotó: Mihály Tamás