BLSZ I Labdarúgás

8. helyről várjuk a véghajrát!

Labdarúgóink utolsó hazai mérkőzésükön vereséggel zártak, szemük előtt azonban a méltó szezonzárás szerepel, hiszen még két idegenbeli forduló vár rájuk a 2023/24-es évadban.

A legutóbbi, Szabadkikötő elleni megmérettetésen előkelőbb pozíciót elfoglaló ellenfelünk ragadta magához a kezdeményezést. A házi gólkirályként ismert Farkas Zoltán előbb a 23., majd a 28. percben rezgette meg hálónkat. A félidő lefújása előtt tudtunk csak válaszolni és zárkózni, Csernák Róbert révén 1–2-re zárkóztunk, mégis hátrányban vonulhattunk a szünetre.

A pihenőt követően Farkas Zoltán újfent lecsapott, ezzel mesterhármas került a neve mellé. A pimaszul fiatal Samson Ábris tette még nehezebbé a dolgunkat az 58. percben, ekkor már 1–4 szerepelt az eredményjelzőn. Csernák Róberten nem múlott, ismételten gólt jegyzett, ám ez csak szépségtapaszként hatott, ugyanis a vendégek Orosz Botond találatával lezárták az összecsapást (2–5).

BLSZ I. – 28. forduló
TFSE-11Teamsport – Szabadkikötő Sport Kft. 2-5 (1-2)
Gólszerzők: Csernák (2), illetve: Farkas (3), Samson, Orosz.

Riválisaink is botlottak, így nem veszítettük el az előkelő 8. helyezésünket, azonban résen kell lennünk a záró fordulókban, mert a 9. helyezett Vízművek azonos ponttal követ bennünket, a Csepel 3, az Építők pedig 4 ponttal vannak mögöttünk.

Következő ellenfelünk valósággal feltámadt hamvaiból az elmúlt hónapokban, ugyanis a szörnyű szezonrajt után megerősödni látszott az UDSE-Gázgyár, mely a -4 pontos levonás ellenére is a 13. helyen áll, 2 pontra elszakadva a kieső zónától. A közvetlen rivális XII. kerületet 3–1 arányban múlták felül a legutóbbi fordulóban és az elmúlt öt mérkőzésükön rendre hálóba tudtak találni. Az őszi egymás elleni megmérettetésen 0–0-ás végeredmény született, ahogyan az azt megelőző 2023 tavaszi összecsapáson is. Még egy fokkal régebbre tekintve, 2022 októberében 1–2 arányban nyertek az otthonunkban.

Ezúttal sem fogja könnyen adni a pontot, pontokat a nagy hagyományokkal és múlttal rendelkező, korábban másod és harmadosztályt is megjáró Gázgyár, hiszen feltett szándékuk a fővárosi első osztályban maradás, ehhez pedig szükségük van a lehető legtöbb egységre.

A mieink sem fogják könnyen adni a bőrüket, fontos mindenkinek a csapaton és a stábon belül is, hogy a lehető legjobb pozícióval zárjanak a TFSE labdarúgói.

BLSZ I. – 29. forduló
UDSE-Gázgyár – TFSE-11Teamsport
2024.05.18. 11:00 – Dr. Koltai Jenő Sportközpont

Sok sikert fiúk, hajrá TFSE!