Férfi NBII Kosárlabda Rájátszás

Eddig sem volt unalmas, de mostantól válik igazán izgalmassá a rájátszás!

NB II-es kosarasaink vereséget szenvedtek a Monor SE-től, így a hátralévő 2 fordulóban csak a győzelem jöhet szóba, illetve az őket megelőző Közgáz SC/B-csapatának még legalább egyszer ki kell kapnia, hogy meglegyen a hőn áhított 2. hely!

Hazai pályán 25 ponttal sikerült eltángálni a monoriakat, de idegenben már nem sikerült legyőzni őket. Boros Zoltánék így most nehéz helyzetbe kerültek, de még nincs minden veszve számukra!

Két pont…ennyivel tudott jobb lenni nálunk a Monor. Az első negyedben 7 egységgel léptek el, de még a félidő előtt 2-re morzsoltuk a különbséget, majd a folytatásban, a 3. etapot 10-zel megnyerve átvettük a vezetést.

És ekkor jött a fordulat, ugyanis a hazaiak nagyon jól kezdték a végjátékot, sőt, lényegében hatástalanították a mieinket és ennek köszönhetően 22-12-re abszolválták a 4. negyedet, így a végeredmény 72-70 lett a javukra.

NB II. Közép – Rájátszás az 1-9. helyért, 5. forduló
Monori SE – TFSE 72-70 (24-17,16-21,10-20,22-12)

Hogyan tovább?

A remény hal meg utoljára! Ha számba vesszük a lehetőségeinket, nekünk az lenne a legjobb alternatíva, ha a maradék két fordulón legyőzzük az Újpest MT-t itthon és a Dunaharsztit idegenben, valamint a minket jelenleg megelőző Közgáz SC/B a 3 meccséből legalább 1-et elbukik, például a Ludovika ellenit.

Ebben az esetben jobb az egymás elleni mérlegük velük szemben, hiszen az alapszakaszban 21 ponttal győztük le őket itthon, idegenben pedig csak 6-tal kaptunk ki, tehát minket illetne meg a 2. hely. Minél előrébb végzünk, annál kedvezőbben alakulhat számunkra a sorsolás a folytatásban és reményeink így is lesz! Következőleg a lila-fehérekkel csapunk össze itthon és őket 69-84-re múltuk fölül korábban.

NB II. Közép – Rájátszás az 1-9. helyért, 5. forduló
Monori SE – TFSE (05.16. 20:30)
Dr. Koltai Jenő Sportközpont, Budapest

Mindent bele srácok, hajrá TFSE!

Fotó: Borhi Mihály – TFSE
Forrás: MKOSZ