Kosárlabda Női NBI/A

Újra bevettük Pasarétet!

Élvonalbeli női kosarasaink legutóbb fájó vereséget szenvedtek a Vasas Akadémiától hazai pályán, tegnap este viszont visszavágtak a hétvégi sérelmekért és idegenben múlták fölül kihívójukat!

Mint ismert, Hegedűs Péter együttese vereséget szenvedett hazai pályán a Vasastól, így ennek a hétközi összecsapásnak nagy tétje volt, ugyanis vasasos siker esetén vége lett volna a párharcnak. Gyorsan rendet kellett teremteni a fejekben és a látottak alapján nem kétség, hogy vezetőedzőnk sikerrel járt, az alapszakaszhoz hasonlóan ismét győzelemmel zártunk Pasaréten.

Egyéni teljesítmények tekintetében sem panaszkodhatunk. Monika Czinano a legjobb teljesítményét hozta a szezonban, nem véletlenül lett MVP: 26 pont és 13 lepattanó szerepel a neve mellett. Király Andrea teljesítménye mellett sem lehet elmenni szó nélkül, 11 távoli kísérletből 6 célt is ért, ami 18 pontot hozott a konyhára, ezzel karrierje legjobb NB I. A-s eredményét érte el.

A fenti egyéni teljesítmények ellenére mindenki kivette a részét a küzdelemből és ami szombaton este nem jött össze, az tegnap igen! Alább olvasható a mérkőzés részletes beszámolója Herman Aliz és a wbasket.hu jóvoltából:

A mérkőzés elején Allen játszott a TFSE ellen, hiszen zsinórban hét pontot szerzett a Vasasnak (7-2). Dúl Panka egy triplával hozta közelebb a TFSE-t (7-6), de a Vasas büntetővel és lepattanóból szerzett kosárral tovább növelte az előnyét (10-6). Egyelőre nem ültek a TFSE kinti dobásai, így a legjobbkor jött Czinano festéken belüli ziccere (10-8). Minden Vasas kosárra érkezett válasz, és fordítva is igaz, így nem alakult ki nagyobb különbség (16-12). Király Andi hárompontosa után jól is védekezett a vendég csapat, de egyelőre nem éltek a fordítás lehetőségével (16-15). Amint ezt leírtam, beesett a távoli dobás a sarokból, így Király nevéhez köthető a TF negyedik triplája, 16-18-ra módosult az állás. A negyed végi eredményt ismét egy Király Andrea hárompontos alakította ki, 18-21.

Jáhni Zsófia centermunkájával indult a második 10 perc, amire Dúl Terka válaszolt kintről (20-24). Ismét Jáhni volt eredményes, majd Allen egy lábas dobásával egyenlített a Vasas (24-24). Czinano lépett elő a TF vezéreként, majd egy kisebb kapkodás következett, aminek a végén Dúl Panka volt sikeres, így 26-31-es állásnál jött a hazai időkérés. Hullámvölgyben volt a Vasas, sok dobásuk kipörgött a gyűrűből, illetve sok volt a pontatlanság azon az oldalon, amiket igyekezett kihasználni a TFSE (26-33). Dúl Terka hárompontosát követően a mérkőzés folyamán először lett 10 pontos a differencia (26-36). Allen támadólepattanója utáni kosárral zárkózott a Vasas (28-36). A félidőben 28-39-es eredményt rögzíthettünk.

A nagyszünet után a hazai gárda kezdett jobban (32-39). Közel két perc után szerezte első kosarát ebben a játékrészben a TFSE (32-40), majd szép játékokat láthattunk mind a két oldalon (34-44). Felgyorsult a tempó, amit a Vasas diktált egyelőre, hiszen Madár Eszter kosarát követően 44-47-re csökkentették a hátrányukat. Ismét Czinano billentette ki a TFSE-t a rossz sorozatból, lepattanó után közelről is sikeres volt a center (44-51). Király Andi negyedik triplájával ismét 10 pontra nőtt a két csapat közti differencia (44-54). Időkérés után Dúl Panka szerencsés hárompontosa zárta a negyedet (44-57).

TFSE pontokkal folytatódott az utolsó játékrész (46-65). Taylor emelhető ki, aki a hátára vette a Vasast, és faultok kiharcolásával igyekezett a büntetőre állni és pontokat szerezni (48-65). Egy pillanatra 20 pontos különbség alakult ki Dúl Terka triplája után (48-68), de ekkor Tóth Orsi szerzett gyorsan négy pontot, 52-68-as állásnál érkezett a vendég időkérés. Az eligazítás után is jól védekezett a Vasas, Tóth Orsi dobott újból ziccert (54-68). Gyorsan akart kosarakat szerezni a hazai csapat, és egész pályán letámadtak védekezésben is, de a TF is ugyanúgy dobta a pontokat, mint a Vasas, így nem sokkal csökkent a különbség (60-72). Király Andi ihletett formában játszott, hatodik tripláját süllyesztette el a Vasas gyűrűjében (60-75). Nagyot hajrázott a Vasas, Gelei is feliratkozott a dobók listájára, azonban ez már kevésnek bizonyult a sikerhez (64-76). A mérkőzésen 64-77-es végeredmény született.

VASAS AKADÉMIA – TFSE-MTK 64-77 (18-21, 10-18, 16-18, 20-20)

TIPPMIX NŐI NB I. A – RÁJÁTSZÁS AZ 5-8. HELYÉRT – 2. mérkőzés
Budapest, Pasaréti Sportcentrum
Játékvezetők: Nyilas István, Varga-Záray Katalin, Jankovics Viktor Zsolt (Farkas Zoltán)

Vasas Akadémia: Taylor 8, Allen 17/3, Budácsik 2, Jáhni 11, Tóth 14. Csere: Boros-, Gelei 2, Salamon-, Madár K. 4, Madár E. 6, Kádár-.

TFSE-MTK: Németh 1, Szabó 9/6, Burján 1, Czinano 26, Dúl P. 10/6. Csere: Dúl T. 12/9, Baa-, Király 18/18.

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása 1-1

Vezetőedzőnk így nyilatkozott a mérkőzést követően: „Nem szabad nagyon ünnepelni, hiszen 1-1-re áll a párharc és szombaton újra mérkőzés van. Bízom benne, hogy ezt az energiát át tudjuk vinni hazai pályára is, bár a büntetőzés miatt van bennem némi hiányérzet. Össze tudtuk szedni magunkat légiósunk kiválása ellenére, remélhetőleg az apró sérüléseket menedzselni tudjuk szombatig. Kemény harc lesz a szombati, hiszen tudjuk, hogy a Vasas is kettőzött erővel fog érkezni a vereség után, pont ahogy mi tettük ma.”

Forrás: wbasket.hu
Fotó: Vasas – MKOSZ