Kosárlabda Női NBI/A

100 szónak is 1 a vége!

Előnybe került női kosárlabdacsapatunk a 7. helyért folytatott bajnoki küzdelemben az E.ON ELTE BEAC-cal szemben a párharc kedd esti, első felvonásán. Hegedűs Péter tanítványai kereken 100 pontig jutottak az összecsapáson és a szezon egyik legfölényesebb sikerét aratták.

A wbasket.hu így foglalta össze a látottakat: A BEAC két hete befejezte a Pécs elleni második fordulós párharcát. A TFSE-MTK pedig drámai küzdelemben maradt alul a Vasas Akadémiával szemben szombaton. A mérkőzést Tóth Franka és Sha Carter kosárváltása vezette fel. Nem sokkal később pedig három triplával 11-2-es előnybe került a továbbra is Dúl Panka nélkül felálló TFSE. Nem telt el három perc, amikor 13-2-nél kétszámjegyű különbséget jegyezhettünk fel. Angyal Barbi két triplájával igyekezett új lendületet venni a BEAC. 20-10 után az első negyed hajrájában egy 12-2-es futás végén egyenlítettek is a vendégek. Sőt, Juhász Angi büntetőivel a vezetést is átvették. 10 perc után 27-26-os előnyben voltak Mészárosné Kovács Andrea tanítványai. A második negyed elején Szabó Fanni triplájára Juhász Angi válaszolt. Az első percekben fej-fej-fej mellett váltott vezetéssel haladtak a csapatok.

A pontgazdag összecsapáson a félidőig nyolc triplát értékesítő TFSE éppen a távoli dobásaival tudott lélegzetvételnyi előnyhöz jutni. Szabó Fanni hármasával, majd Dúl Terka és Németh Alma villanásaival 43-42 után a nagyszünetre 9-1-es sorozattal 52-43-ra szakadtak el a hazaiak. A harmadik negyed elején Kolby Morgan hármasával még felcsillanhatott a remény a BEAC előtt. Ezt követően viszont ismét Hegedűs Péter együttese irányított. A vendégek minden felzárkózási kísérletére érkezett válasz, hol Dúl Terka, hol Burján Laura tudott beletenni a közösbe egy kis pluszt.

Baa Dominika hármasa után 71-55-nél pedig már 16 egység választotta el a feleket. A harmadik negyed végén ráadásul Dúl Terka és Sha Carter is eredményesnek bizonyult távolról, így lassan, de biztosan elérte a 20 pontot a különbség. A BEAC-nál az ekkor már 21 pontnál tartó Angyal Barbi mellett Orosz Zsófia villant meg, de hazai oldalról Szabó Fanni triplája zárta a harmadik negyedet. Az utolsó 10 percnek 80-60-ról vágtak neki a csapatok. Itt már nem lehetett kérdés a győztes kiléte. Szabó Fanni és Sha Carter vezetésével 9-1-es sorozattal indított a TFSE. Nem sokat kellett várni és a 30 egységet is átlépte a differencia. A mérkőzés végére a 100 szerzett pont is elérhető közelségbe kerül a házigazdának és végül Baa Dominika büntetőjével ezt sikerült is elérnie a TFSE-nek. A BEAC részéről Tóth Franka és Katrina Ozola villanásain túl Szauter Petra és Orosz Zsófi pontjait kell kiemelni a záró szakaszból.

TFSE-MTK – E.ON ELTE BEAC 100-74 (26-27, 26-16, 28-17, 20-14)

TIPPMIX NŐI NB I. A – 7. helyért, 1. mérkőzés
Budapest, Dr. Koltai Jenő Sportközpont
Györfy Rúben, Lengyel Ádám József, Sörlei Attila (Gergely Csaba)

TFSE: Carter 13/9, Dúl T. 15/9, Király 6/6, Szabó 23/15, Czinano 16. Csere: Vigh, Baa 8/3, Németh 4, Burján 14/6, Horváth 1.

E.ON ELTE BEAC: Morgan 9/6, Angyal 21/9, Milkovics 3/3, Ozola 10, Tóth 9. Csere: Séllei, Gábor 6, Drahos 1, Katona, Orosz 7/3, Szauter 4, Juhász 4.

Vezetőedzőnk így nyilatkozott a meccset követően: „Nyilván a hétvége után nem voltunk túl jó lelki állapotban, de talán jobb is, hogy egyből meccset játszottunk és nem volt sok idő gondolkodni. A bajnokság ezen szakaszában sok újat nem tudunk mondani a lányoknak, inkább csak mentálisan próbáltunk továbblépni a Vasas meccsből, örülök, hogy a lányok komolyan vették a mérkőzést és jól játszottak. Biztos vagyok benne, hogy a BEAC otthon majd felszívja magát, valójában nem történt semmi, 1-0 ide és szombaton újra meccs van.”

Burján Laura az alábbiakat mondta a sikerre reflektálva: „Örülök, hogy egyre többet tudok játszani, szeretnék minél többet fejlődni és örülök, hogy több játéklehetőséget kaphatok.”

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása 1-0 a TFSE-MTK javára.

Forrás: wbasket.hu / Nagy Norbert
Fotó: Mihály Tamás