Férfi MEFOB Kosárlabda Női MEFOB

Kosárlabda MEFOB: Egyik szemünk sír, a másik nevet

Jó és rossz hírből egyaránt kijut, ami a kosárlabda MEFOB-ot illeti.

Kezdjük a rossz hírrel, így némileg ellensúlyozva leszünk a beszámoló vége felé haladva. Boros Zoltánék 9 pontos előnnyel utaztak Mosonmagyaróvárra lejátszani a visszavágót és legnagyobb bánatunkra ez sem volt elég a továbbjutáshoz. Hiába alakult kedvezően a második negyed, a félidő után a hazaiak tudtak dominálni.

Az a kevés előny is, amit sikerült kiharcolni, nagyon gyorsan leolvadt, majd a záró szakaszban minden reményünk szertefoszlott a továbbjutásról. Vezetőedzőnk értékelője a párharcot követően: „Gratulálok a Mosonmagyaróvárnak a győzelemhez. Úgy gondolom, hogy harminc percig jól tartottuk magunkat, jó volt nekünk az eredmény. Utána elkövettünk jónéhány hibát, jöttek az eladott labdák és rossz dobások, rossz döntések. Ebből felül tudott kerekedni és el tudott húzni a MOGAAC, akik megérdemelten jutottak a négyes döntőbe, gratulálok nekik.”

Mosonmagyaróvár UNI-Győr – TFSE 86-71 (22-20, 19-23, 20-12, 25-16)

Evezzünk vidámabb vizekre, Kováts Gabrielláék a visszavágót is megnyerve jutottak a legjobb 4 közé, miután hazai pályán 74-49-re múlták fölül a Közgáz SC és DSK csapatát. Az első negyedtől kezdve magabiztosan játszottak a lányok.

Minden etapot megnyerve, végül 25 ponttal tudtak jobbak lenni a vendégeknél. Kováts Gabriella értékelője: „Játszottunk már stabilabban, de remek egyéni teljesítmények születtek, valószínűleg lekerült rólunk a nyomás azzal, hogy idegenben közel 40 ponttal tudtunk nyeri. Nagyon boldogok vagyunk, hogy idén is ott lehetünk a négyes döntőben, nagyon várjuk! Jól játszott ellenfelünk ma, gratulálok nekik.”

TFSE – Közgáz SC és DSK 74-49 (20-11, 22-13, 17-14, 15-11)

Mindenkinek gratulálunk az eddigi teljesítményhez, a hölgyeknek sok sikert a folytatásban!

Forrás: MKOSZ