Női NBI Röplabda

Következik a döntő első összecsapása!

NB I-es női röplabdázóink vasárnap délután 17 órától a Vasas SC fiókcsapata ellen lépnek pályára idegenben a döntő első összecsapásán.

Lányaink a múlt heti bravúros BVSC elleni győzelemnek hála kivívták az Extraligában való indulás jogát (hiszen fiókcsapat nem juthat fel a legfelsőbb osztályba) és az NB I-es liga döntőjébe jutottak. A másik ágon a Vasas egyesülete két meccsen fölényeskedett az elődöntőben Veszprémmel szemben, így velük fogunk összecsapni az aranyéremért. A döntő a rájátszáshoz hasonlóan két győztes mérkőzésig tart.

A vasasos lányokkal az alapszakasz során kétszer vívtunk meg. Az októberi idegenbeli találkozón 1:3 arányban győzedelmeskedtünk, míg a legutóbbi összecsapáson sima 3:0-s meccsen maradtunk alul hazai pályán.

A 2022/23-as szezonban szintén a Vasas SC-vel játszottuk az utolsó mérkőzésünket, ami újfent az első hely megszerzéséért ment a részünkről, akkor sajnos vereséggel zártunk. Izgalmas összecsapásokra lehet számítani, hiszen mindkét egyesület komoly játékerőt képvisel az NB I. élmezőnyében.

Kettesütőnk, Kis Dorottya szavai a döntő első összecsapását megelőzően: „Mindannyian izgatottan várjuk a hétvégét, hiszen rákanyarodtunk a 2023/24-es idény utolsó szakaszára. Nehéz meccsre számítok, mivel a Vasas egy dinamikus, összeszokott, erős csapat, emellett mi is felkészültek és eltökéltek vagyunk. A múlt heti győzelem rengeteg erőt ad nekünk, amelyet igyekszünk majd vasárnap kamatoztatni. Továbbá a fókuszáltság és kitartás mellett, ennek a párharcnak egyfajta örömjátéknak kell lennie a számunkra!”

Női NB I. döntő – 1. forduló
Vasas SC – TFSE (05.05. 17:00)
Vasas Folyondár Sportközpont, Budapest

Gyerünk lányok, hajrá TFSE!