Női NBI Röplabda

Győzelem a cél a BVSC ellen!

NB I-es női röplabdacsapatunk pénteken 20 órától a BVSC csapatával fog megmérkőzni az elődöntő második fordulójában idegenben.

Joel Olazábal Herrea tanítványai múlt hét szombaton bravúros 3:0-s mérkőzésen múlták felül a BVSC röplabdásait az 1-4. helyért folytatott rájátszás első fordulójában. A hazai pályán vívott küzdelemben lányaink nem kegyelmeztek ellenfelüknek, offenzív játékkal sikeresen kivívták a rájátszásbeli előnyüket.

Csapatunknak még egy mérkőzést kell pozitív végkimenetellel zárnia a döntőbe jutáshoz, ugyanis az rájátszásban folytatott párharcok két győztes meccsig tartanak. Lányaink ellenfelükre fókuszáltan folytatták a felkészülést ezen a héten is a lehető legjobb eredmény elérése érdekében.

Csapatunk centere, Tettamanti Virág gondolatai a második fordulót megelőzően: „Nagyon örülünk, hogy győzelemmel zártuk a múltheti találkozót, azonban továbbra sem szabad kiengednünk. Mindannyian tudjuk, hogy még nyernünk kell egy mérkőzést a döntőbe jutáshoz, így is dolgozunk a hét folyamán. Pénteken mindkét csapat győzelemre éhesen fog felmenni a pályára, motivációból most sem lesz hiány. Izgalmas, és kiélezett mérkőzésre számítok!”

A mérkőzés nem csupán a döntőbe jutásról, hanem nagy eséllyel a következő szezonban történő Extraliga szereplésről is dönt. A Vasas – mely vezet a párharcában – ha győzelemmel zár a Veszprém ellen, döntőbe kerülne. Ebben az esetben a finálé másik résztvevője kapná meg az Extraligás indulás jogát, hiszen a fiókcsapatként működő vörös-kékeknek van élvonalbeli alakulata.

Női NB I. – rájátszás 2. forduló
BVSC-Zugló – TFSE (04.26. 20:00)
BVSC Zugló Röplabda csarnok, Budapest

Mindent bele lányok, hajrá TFSE!

Fotó: Borhi Mihály

About the author

Tettamanti Virág

About the author

Borhi Mihály