Férfi Extraliga Férfi NBI Röplabda

10. helyen zártuk a szezont!

Férfi röplabdásaink 1:3-ra záruló mérkőzésen múlták felül a szezon során erősebbnek vélt Szeged csapatát, ezzel megelőzték őket és megszerezték az Extraliga 10. helyét.

Csapatunkat nem hátráltatta a hosszú buszút, fiaink egyenesen berobbantak a szegedi pályára. Már a mérkőzés legelején jelentősen elléptünk (2-6), ezt az előnyt az első szett egészében tartani is tudtuk. Röplabdásaink gyönyörűen játszottak, kevés hibát ejtve. A végjátékban Tóth Kristóf és Mihucz Csaba pontjaival végül 12-25-re zártuk le az etapot.

A következő játszmában fordult a kocka, ellenfelünknek is elkezdett összeállni a játéka. A szett közepére a szegediek már 6 ponttal előttünk jártak (15-9), a különbség pedig csak növekedett az etap végéig. Riválisunk offenzív támadásai teljesen ellehetetlenítették fiainkat a felzárkózástól. Ez a szett 25-14-es szegedi sikerrel végződött, így egálra állt az összecsapás.

Nagy Gergely tanítványai ezután gyorsan észbe kaptak és visszatértek korábbi formájukhoz. Hiába nyomult előre ismét a szegedi alakulat (6-1), Gebhardt Norbert és Tóth Kristóf vezérletével 7 egymást követő pontot szereztek fiaink, amivel átvettük a vezetést (6-8). Előnyünket egészen a végjátékig tartottuk (17-23), amikor ellenfelünk szintén egy bravúros 7 pontos sorozattal egészen a szettlabdáig menetelt (24-23). Ezt sikerült fiainknak hárítani, és a 3. szettlabdát követően sikeresen lezártuk a 3. játszmát (26-28).

A 4. és egyben utolsó etapban végig a mi kezünkben volt az előny, Merkler Ábel okos megoldásaival meneteltünk stabilan előre. A Szeged csak 20 pont fölött tudott jelentősen közelíteni felénk, de ez már kevés volt az utoléréshez. Csapatunk 23-25-re győzött a 4. játszmában, így a 10. helyen zárt.

Vezetőedzőnk, Nagy Gergely így értékelt: „Gratulálok a csapatomnak! Köszönöm mindenkinek az egész éves munkát! Mihucz Csabának mielőbbi gyógyulást kívánok!

Liberónk, Tepszis Ákos gondolatai az utolsó mérkőzést követően: „Örülök, hogy egy győzelemmel zártuk le ezt az évet, az egész csapat odatette magát, küzdöttünk és felszabadult játékkal tudtuk érvényesíteni a mi akaratunkat. A csapattársunk megsérülése után is hajtottunk, ami miatt végül mi jöttünk ki győztesként.”

Vidux-Szegedi RSE – TFSE 1:3 (12, -14, 26, 23) 
Szegedi Városi Sportcsarnok, 135 néző. 
V: Sík B., Újházi M.

TFSE: Tóth M. 3, Merkler 11, Quintz 8, Tóth K. 22, Gebhardt 16, Mihucz 3. Csere: Laczi, Tepszis (liberók), Balázs B., Horváth B. 1, Knobloch F. B, Winter. Vezetőedző:Nagy Gergely

Extraligás férfi röplabdásaink ezzel a győzelemmel a 2. helyen végeztek a 9-12. helyért folytatott rájátszásban. Sikerült előrelépni az alapszakasz 11. helyezéséről egy pozíciót, ami célja is volt a csapatnak. 6 lejátszott mérkőzésből kétszer veszítettek a MEAFC ellen, míg négyszer győztesen hagyták el a pályát a Szegeddel és a DKSE-vel szemben. Fiaink összesítésben a 10. helyen zárták a szezont és biztosan maradnak a legfelső osztályban, az Extraligában.

Sérülést szenvedő centerünknek, Mihucz Csabának ezúton is mielőbbi felépülést kívánunk!

Szívből gratulálunk fiúk, büszkék vagyunk rátok!

Fotó: Kocsis Alíz
Tabella: MRSZ