Férfi NBII Futsal

A szezon legfontosabb mérkőzése következik!

Férfi futsalosaink hétfő este (04.15.) vívják legfontosabb rangadójukat. Németh Péter első helyen álló tanítványai a második helyezett UTE otthonába látogatnak, a tét továbbra is az NB II. Nyugati csoportjának megnyerése, ezzel az élvonalbeli tagság megszerzése.

Egy mérkőzéssel több van férfi futsalosaink lábában, mint a rivális negyedik kerületieknek, akiket 4 ponttal előznek meg jelenleg. A Felső-ház küzdelmeiből számunkra 3 összecsapás, az UTE-nak pedig még 4 maradt hátra. A soron következő, egymás elleni mérkőzésen kívül a mieink a Nagykanizsával (3.) és a Haladással (5.) játszanak még. Így tesznek majd az újpestiek is, akikre az imént említett két ellenfélen túl vár még egy BEAC (4.) elleni összecsapás is.

Egymás elleni mérlegünk 3 találkozót számlál a 2023/24-es kiírásban. Az alapszakaszban elsőként 8–4-re tudtunk nyerni, majd idegenben 2–0-ra kaptunk ki, a Felső-ház első egymás elleni megmérettetésén 5–8 arányban lepett meg minket a lila-fehér alakulat. Már az alapszakaszban is látszott, hogy nüansznyi a különbség, 18 forduló után mindössze 1 ponttal előztük meg a riválist.

23 bajnoki mérkőzésen léptünk pályára 2023. szeptemberétől kezdődően, ezeken 17 győzelmet, 3 döntetlent és 3 vereséget jegyezhettünk, 113 lőtt gólunk mellé 45 kapott társul. Az UTE gárdája 22 meccsen 16 győzelmet, 3 döntetlent és 2 vereséget mutat fel, 136 lőtt és 69 kapott góljuk van. Legeredményesebb góllövőink fej-fej mellett vezetik a góllövőlistát, Petroff Norbert és Kasza Dániel egyaránt 35-35 találatnál tartanak.

A fentiek ismeretében ízig-vérig rangadóra számítunk, ahol számunkra nem is lehet más a cél, mint a győzelem megszerzése. Sikerünk esetén visszavágnánk a legutóbbi, otthon elszenvedett fiaskóért, továbbá még közelebb kerülhetnénk a hőn áhított bajnoki címhez.

NB II. Nyugati csoport Felső-ház 7. forduló
UTE – TFSE-11Teamsport (04.15. 20:30)
UTE Atlétikai Stadion, Budapest

Fotó: Borhi Mihály – TFSE
Forrás: MLSZ

Hajrá srácok, hajrá TFSE!