Férfi NBII Futsal

Kiütöttük a BEAC-ot!

Fontos lépést tett meg férfi futsalcsapatunk az NB I-es feljutás felé, miután hazai környezetben 7–1 arányban múlta felül az ELTE-BEAC-ot. Ez volt a negyedik mérkőzésünk az idényben a fővárosi, egyetemi rivális ellen, egyben negyedik győzelmünk is.

Németh Péter által irányított együttesünk nem teketóriázott sokat, hamar magához ragadta az irányítást. Az 5. percben a hangzatos nevű Hunyadi Mátyás találatával kerültünk előnybe, majd pár perccel később Kovács Balázs révén sikerült eredményesnek lenni. A félidő hajrájára fordulva Tarjáni Péter még berámolt egyet a vendégek hálójába, ezzel 3–0-ás vezetés birtokában vonulhattunk a szünetre.

A fordulást követő első percben ott folytattuk, ahol abbahagytuk. Szabó Koppány a 21. percben, a góllövőlista első helyére pályázó Petroff Norbert pedig a 22. percben lőtt gólt. A TFSE-t korábban több ízben is erősítő Póta Balázs megmozdulásával szépítettek ugyan a vendégek, ám Szabó Koppány újra lecsapott és sokáig úgy tűnt, hogy több találat már nem esik a mérkőzésen. A végszót Kovácsfi Barna lövése jelentette, 7–1 arányban sikerült megnyerni így a találkozót.

NB II. Nyugati csoport – Felső-ház 6. forduló
TFSE-11teamsports – ELTE-BEAC 7-1 (3-0)
Gólszerzők: Hunyadi, Kovács, Tarjáni, Szabó (2), Petroff, Kovácsfi, illetve Póta.

Ezzel a domináns sikerrel papíron 4 pontra dúzzadt az előnyünk, ugyanakkor egy mérkőzéssel több van a lábunkban, mint az utánunk szorgosan szaladó UTE-nak. A lila-fehérekhez pont a következő fordulóban látogatunk, április 15-én, hogy a szezon eddigi legfontosabb összecsapását megvívjuk ellenük. A rájátszás második fordulójában itthon meglepetésre 5–8 arányban múltak felül minket úgy, hogy a 13. percben még 3–0 arányban vezettünk.

Élet-halál csatára készülünk tehát, melynek tökéletes felvezetése volt a BEAC elleni magabiztos hazai siker. A fenti tabellát elnézve van okunk büszkélkedni, de játékosainkat és stábunkat ismerve most mindenki azon dolgozik, hogy stabilabbá válhasson az előny és sikerüljön visszavágni az újpestieknek.

Így tovább srácok, hajrá TFSE!