Futsal Női NBI

Magabiztosan jutottunk döntőbe, a DEAC viszont elbukott!

Női futsalcsapatunk itthon 9–0-ra győzte le a DVTK-Vénusz alakulatát, így magabiztosan utazhatott a két győzelemig tartó párharc idegenbeli visszavágójára Miskolcra.

A második felvonás is szuperül sikerült, így büszkén adhatunk hírt arról, hogy a tavalyi év után újfent az NB I. döntőjébe jutott női futsalcsapatunk. Lányaink jó szereplése nem meglepetés, ugyanakkor a másik ágon elbukó, zsinórban 3 magyar bajnoki címet és 3 kupagyőzelmet jegyző DEAC bronzmeccsre kényszerülése már az.

Lányaink 1–4-re tudtak diadalmaskodni a borsodiak otthonában, ahol Benkő, Kókány, Kota és Fábián góljaival tudtunk eredményesek lenni. Összesítésben 13–1 került a nevünk mellé, amivel bátran kijelenthetjük: Bejelentkeztünk a bajnoki címért!

NB I. – Elődöntő 2. forduló
DVTK-Vénusz – TFSE-11teamsports 1–4 (0–1)
Gólszerzők: Fukler-Váradi, illetve Benkő, Kókány, Kota, Fábián.

A másik elődöntős párharcban az alapszakaszt majdnem végig vezető, majd az utolsó pillanatban mögénk kerülő DEAC játszott a 3. helyen továbbjutó Tolnával. Az első felvonást meglepetésre idegenbeli sikerrel kezdte a Tolna, amit a hazai pályájukon játszott visszavágón meg tudtak ismételni. A 2021, 2022 és 2023 tavaszán mindent megnyerő debrecenieknek így már csak a Magyar Kupában nyílik lehetősége aranyéremért küzdeni. A mi otthonunkban megrendezésre kerülő négyesdöntőben pont egymással találkozunk, az elődöntőt a hajdúságiak ellen vívjuk.

A bajnoki döntőben tehát a Tolna lesz a riválisunk, a küzdelmeket május első hétvégéjén kezdjük hazai környezetben. Eddigi mérlegünk 3/3 győzelem ellenük a mostani kiírásban, 3–4, 3–1 és 6–2 arányú győzelmeket jegyezhettünk ellenük.

Hajrá lányok, így tovább!

Fotó: dvtk.eu