Férfi NBII Futsal Magyar Kupa

Németh Péter – „Van, hogy az élet elvesz, de valahol másutt majd visszaadja!”

Ha létezik olyan, hogy szerencse, akkor nekünk abban nem sok részünk volt. Ellenben az Újpestnek meg kijutott a jóból a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében és bár a fiúk derekasan helytálltak az NB I-es riválissal szemben, végül 4-5-ös eredménnyel a lila-fehérek jutottak tovább!

Izgalmakkal teli várakozás előzte meg a futsal Magyar Kupa nyolcaddöntőjét, ahol az NB II. Nyugati csoportjában szereplő TFSE az NB I-es Újpest FC 220 Volttal találkozott a Dr. Koltai Jenő Sportközpontban és minden várakozást felülmúlva már a 4. percben megszereztük a vezetést Korompay Ábelnek hála! Viszont innentől kezdve alig hittünk a szemünknek. A sport világában nem szokatlan dolog, hogy egy magpattanó labda vagy egy rossz érintés/átvétel miatt a saját kapunkban landoljon a labda…na de, hogy egy este alatt négyszer?

Márpedig sajnos ez történt. A 9. percben Harnisch indult meg a jobb szélen és a középre gurított labda Fritz Attiláról vágódott be a kapuba, bár a játékvezetők a mögötte érkező Östörnek ítélték a gólt. A félidő vége előtt Klacsákhoz került vissza a labda, aki nem is habozott elvállalni a helyzetet és Nagy István vetődött ugyan, de a labda irányt váltott Hegyiről és a kapuban landolt.

A második etap elején mindkét fél kereste a rést a pajzson és az újabb találatra 8 percet kellett várni, azonban ez is a mi nevünkhöz fűződött. Harnisch szabadrúgása Szabón pattant meg és ezzel 1-3-ra módosult az állás. Szigorúan véve az első és egyben egyetlen újpesti gól a csapatkapitány, Horváth Benedek nevéhez fűződik, aki szép egyéni megmozdulás után lőtte ki az alsó sarkot.

Innentől nem is volt kérdés, hogy mindent egy lapra kell tenni és Németh Péternek igaza is lett. Egy kihagyott újpesti helyzet után Kovács Balázs volt eredményes kontrából, majd nem sokkal később a 38. percben Petroffot buktatták a hatoson belül, ő pedig ne hibázott a büntetőnél. 3-4 szerepelt az eredményjelzőn, 1 gólra voltunk a továbbjutástól.

A bal oldalon támadtak a vendégek és beadást semlegesíteni akaró Kovács Balázs Korompayt találta el a labdával, ami a kapufáról pont a kapunkba pottyant… Egy emberként sóhajtott fel mindenki a csarnokban, ugyanis már csak másodpercek voltak hátra és hiába bombázta ki Petroff a bal felsőt, már csak kozmetikázni tudott az eredményen.

Magyar Kupa 3. forduló – nyolcaddöntő
TFSE-11TeamSports – Újpest FC 220 Volt 4-5 (1-2)
Gólszerzők: Korompay, Kovács B., Petroff (2), illetve Fritz (ög.), Hegyi (ög.), Szabó K. (ög.), Korompay (ög.), Horváth B.

Összességében nagyon furcsa mérkőzést láthattunk, ahol az Újpest FC dolgozott ki több helyzetet és a szerencse is az ő pártjukat fogta. Mindezek ellenére óriási dicséret illeti a fiúkat, hogy így megszorongatták a jóval esélyesebb riválist!

Németh Péter vezetőedzőnk nyilatkozata az összecsapást követően:
„Jól kezdtük a mérkőzést, aztán sajnos bátortalanná váltunk, pedig tudunk ennél jobban játszani. Többet volt az Újpestnél a labda, de jól védekeztünk, még a 4 öngól ellenélre is. Büszke vagyok a srácokra, kicsit több szerencsének örültünk volna, de jó tanulópénz volt ez a meccs! Az az érzésem, hogy az élet most elvett tőlünk, de ezt később majd valahol visszaadja és teszünk is érte, hogy így legyen.”

A kupameccsen kívül a felsőházban való szereplés is szóba került:
„Kisebb-nagyobb hullámvölgyekkel, de jól sikerült az alapszakasz, sokat fejlődtünk, első helyen mentünk tovább, de egy új bajnokság kezdődik, ahol minden egyes mérkőzés harakiri lesz! Többen is új igazolásokkal vágnak neki a folytatásnak, viszont szerintem a pillanatnyi forma és a koncentráció fog dönteni élet és halál között.”

Fel a fejjel fiúk!

Fotó: Borhi Mihály – TFSE