Férfi NBII Futsal Női NBI

Izgalmas változások jubiláló futsal szakosztályunknál!

Csapatsportágaink közül elsőként jubiláló futsalosainkról hozhatunk lényeges információkat a soron következő 2023/24-es évadot illetően. 10 évvel ezelőtt Akay Bence, Faragó Bálint, Póta Balázs és Sztranyovszky Márk együtt alapította meg futsal szakosztályunkat, majd első idényüket még az egyetemista bajnokságban a „D” teremben játszották. Mára mindez történelem, a legutóbbi szezon pedig az egyik legsikeresebbként vonul be a nagykönyvbe.

Női és férfi fronton egyaránt remek szezont tudhatunk magunk mögött, női NB I-es alakulatunk hosszú idő után egyesületünk első felnőtt élvonalbeli csapatsport érmét szerezte, miután második helyen fejezte be a 2022/23-as idényt a DEAC mögött. A férfiak számára kőkemény építkezéssel zajlott a legutóbbi évad, ahol menet közben olyannyira megjött az étvágy, hogy sok ideig még a feljutás is célkeresztben lehetett, végül második helyen zárt a fiatal keret.

Az elmúlt időszakban látottakról, illetve a jövőről szakosztályunk vezetőjét, Sztranyovszky Márkot kérdeztük.

Miként értékeled a 2022/23-as szezonban látottakat?

Elégedettek lehetünk az eredményekkel, szépen csillogó ezüstérem került az NB I-es lányok és az NB II. Nyugati csoportjában harcoló fiúk nyakába is. Női csapatunk a szakosztály eddigi legjobb teljesítményével rukkolt elő, több válogatottat is ad Magyarországnak, férfi fronton pedig jól látszik, hogy építkezésünk nem hiábavaló, fantasztikus közösség kezdett el kialakulni ebben az idényben, akik együtt nagyon sokra hivatottak.

Hogy áll jelenleg a csapat, mit tudunk a következő évad szakmai stábjáról?

Mindkét csapatunk esetén változik a vezetőedző kiléte. NB I-es női keretünket ettől a nyártól Viza Krisztián irányítja, NB II-es férfi csapatunk élére pedig Németh Péter került. Hosszú egyeztetés előzte meg a változtatásokat, végül olyan szakamebereket bíztunk meg az irányítással, akik munkásságát régóta figyelemmel követjük. Krisztián nagyon fiatal edző, ugyanakkor annál határozottabb karakter, ami hálás a női csapatok esetében. Péter hatalmas rutint hoz magával, játékosként 100-nál is több válogatott mérkőzés van a lábában, edzőként pedig több NB I-es klub élén is megfordult már, legutóbb az Újpestnél.

Póta Balázs szerződésén nem hosszabbítottunk, ugyanakkor békében váltunk el, megköszöntük az eddigi szolgálatát. Csernai Gábor mostantól az utánpótlásunk vezetőjévé lép elő, emellett NB III-ban induló „második” számú férfi csapatunkat is ő egyengeti majd. Számára ez ismerős terep és nem titok ha azt mondom, a fiatal generációval szeret és tud a legjobban dolgozni.

Technikai vezetőink továbbra is velünk folytatják a közös utat, így Bagdi Csilla, Winternitz Katalin és Gál József, akik nélkül nem tartanánk itt. Kapusedzőként kötelékünkben marad a legendás Szűcs Lajos, sportszakmai kérdésekben pedig Fekete Róbert sportigazgatóval karöltve hozok döntéseket a következő évben is.

Ezen a ponton szeretném megköszönni az FTC-nek, hogy ideiglenesen otthont adtak számunkra és segítettek nekünk!”

Adódik a kérdés, mit vársz a 2023/24-es évadtól, milyen célok fogalmazódtak meg?

Eredményeket illetően a női NB I-ben továbbra is szeretnénk méltó kihívói lenni a többszörös bajnok DEAC-nak, a Magyar Kupa legjobb 4 csapata közé újfent be akarunk férkőzni, illetve a magyar válogatottnak minél több játékost szeretnénk adni. Ami a férfiakat illeti, Németh Péter nyakába nem szeretnénk terhet helyezni, ezért nem tűztük ki az NB I-be kerülést elsődleges célként. Sokkal fontosabb, hogy a meglévő keret szuper magját összetartva tudjon lépésről lépésre haladni fiatal csapatunkkal, erősítve a kohéziót és az egyetemista identitás tudatát a srácokban.

Ami az egyetemi kötődést illeti, a csapat végre méltó környezetbe kerül 2023 őszétől, miután beköltözhet a Csörsz utcai Dr. Koltai Jenő Sportközpontba, ahol hazai közönség előtt, valódi egyetemista légkörben léphet pályára hétről hétre. Reményeink szerint jó hangulat és atmoszféra fogadja majd a csapatainkat, az biztos, hogy mi mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy kiszolgáljuk a nézőközönséget.

Ha már jubileum, mire emlékszel vissza a legszívesebben az elmúlt 10 évből?

Sosem felejtem el, hogy parázs hangulatban, sok száz néző előtt vívtunk egyetemi rangadókat a BEAC-cal vagy éppen a MAFC-cal. Emlékezetes és tanulságos volt továbbá a férfi csapat NB I-es idénye, de boldogság tölt el, ha a lányok idei élvonalbeli vagy Magyar Kupa ezüstérmeire tekintek.

A fentiek értelmében tehát új edzőkkel vág neki a TFSE női és férfi futsalcsapata a 2023/24-es évadnak.

NB I-es női csapatunk élére a 24 éves Viza Krisztián került, aki a Csepel női nagypályás, illetve futsalcsapatainál vállalt szerepet és szerzett tapasztalatot.

NB II-es férfi keretünket a sportág egyik hazai legendája veszi kézbe nyár végétől. A száznál is több válogatott meccsel rendelkező Németh Péter lesz a vezetőedző, aki játékosként megfordult a Rubeola, Cső-Montage, Aramis, Dunaferr csapatainál, legutóbb az Újpestet irányította.

Célok terén – ahogy szakosztályvezetőnk is említette – az a legfontosabb, hogy tovább épüljön és erősödjön a TFSE Futsal jó közössége. Hölgyek frontján kemény feladat fellépni a DEAC kihívójaként, azonban ez a legutóbb is sikerült, terveink szerint jövőre is fog. Férfi csapatunk esetében nem a feljutás a cél, hanem az, hogy egyetemistákból, fiatalokból álló közösséget formáljunk továbbra is, akik együtt minél tovább juthatnak. Vannak jó szakembereink, immáron adott a méltó hazai környezet is, most már csak türelem kell és tovább folytatódhat a virágzás!