Futsal Női NBI

Kiütéses győzelem!!

A hétvégén a Női NB1 11. fordulójára, azaz a harmadik és egyben utolsó körére került sor az alapszakaszban. Lányaink hazai pályán fogadták az ASTRA-HFC ÜLLŐ csapatát, akikkel szemben az eddigi mérleg egy döntetlen és egy győzelem.

Az üllőiek a DEAC-hoz hasonlóan egy mérkőzéssel többet játszott, mint mi és míg előbbi 1 ponttal, utóbbi 2 ponttal vezet előttünk a tabellán. Ennek tudatában az üllőiek elleni összecsapás fontossága igencsak felértékelődött.

A mérkőzés elejétől kezdve komoly iramot diktáltak a csapatok és már az első percben volt egy ígéretes helyzetünk, de a lövés csak a kapufát találta el. A vendégeknek is voltak nagyobb helyzeteik, de szerencsére kapusunk Móczik Alexa mindegyiknél résen volt.

Az üllőiek hatalmas elánnal vezették a támadásaikat, néha talán kissé túl nagy kockázatot vállalva, hiszen többször is egy az egyben tudtunk vissza kontrázni, de vagy nem voltunk elég gyorsak vagy nem voltunk elég pontosak, így a helyzetek csak helyzetek maradtak. A hatékonysággal tehát akadt némi gond és a minél hamarabbi korrigálás érdekében, vezetőedzőnk Csernai Gábor gyorsan ki is kérte az időt.

Rendkívül fontos volt ez az időkérés, már csak azért is, mert tényleg elképesztő iramban ment le az első tíz perc. Mindkét fél egyértelműen a győzelemre játszott, senki sem bízta a véletlenre, szóval egy igazi nyíltsisakos párharc zajlott.

A 11. percben aztán szabadrúgáshoz jutottunk, amit Pádár Anita bődületes erővel magabiztosan értékesített (1-0). Nagyon fontos volt a vezető találat megszerzése egy ilyen nagy tétel bíró mérkőzésen. Jót is tett a lányok önbizalmának, pontosan, precízen és látványosan játszottak, aminek az eredménye egy szép sarkazós gól lett, ki más, mint Pádár Anita (2-0).

Az első félidőt egy csúnya fault után megítélt tíz méteressel lehetett volna megkoronázni, de sajnos ez kimaradt, azonban a kétgólos előny adott okot a bizakodásra.

Első félidő: TFSE-SZERTARSPORT.HU – ASTRA-HFC ÜLLŐ (2-0)

A második játékrészt a vendégek ugyan határozottabban kezdték, több helyzetet is ki tudtak alakítani, de gólt továbbra sem tudtak szerezni. Ezzel szemben mi pedig ismét betaláltunk, Pádár Anita már harmadjára volt eredményes a mérkőzésen.

A parádés teljesítményünk mellett sajnos a játékvezetés hagyott magában némi kivetnivalót, ezt pedig a vendég együttes vezetőedzője sem hagyta szó nélkül, tehát az oldalvonal mellett is igencsak zajlott az élet. Ősz Csenge egy sárga lapot is összegyűjtött, de ez aligha zavarta őt különösebben.

A meccs vége fele haladva az üllőiek újabb és újabb figurákat vetettek be, sőt már a kapusuk is feljebb zárt a támadásokhoz, viszont a védelmünk állta a sarat. Vészkapussal is próbálkoztak, de ezt a kétélű fegyvert végül a magunk javára fordítottuk és egy higgadt támadással tovább növeltük az előnyt. Ezúttal Folk Zsuzsi volt eredményes.

A gólgyártás azonban még nem ért véget, Pádár Anita végül megszerezte a maga negyedik és a csapat ötödik gólját.

Végeredmény: TFSE-SZERTARSPORT.HU – ASTRA-HFC ÜLLŐ (5-0)

Rendkívül fontos három pontot szereztünk és ami talán annál is fontosabb, rengeteg önbizalmat. Végig szervezetten, magabiztosan és jól játszva tudtuk legyőzni az egyik közvetlen riválisunkat!!

A következő fordulóban a TOLNA-MÖZS csapatának leszünk a vendégei, február 7-én vasárnap 17:00-tól.

Hajrá lányok!!

Hajrá TFSE!!

Facebook

Szakmai Partner

Kiemelt támogató

Kövess minket mindenhol!