Férfi NBI Futsal

Győzelem az Újpest ellen

Ismét alsóházi rangadón léptünk pályára hazai környezetben, ezúttal az Újpest gárdája ellen! Az előző fordulóban nagy meglepetésre sajnos simán elveszítettük a Nyírgyulaj elleni összecsapást, ezzel jócskán veszélybe sodorva magunkat. A lilák hozzánk hasonlóan többgólos vereséget szenvedtek, így ők is vereséggel hangoltak az összecsapásra. Mind nekünk, mind az Újpestnek kulcsfontosságú volt ez a találkozó, hiszen nekünk mindössze három, a vendégeknek pedig hat pontja volt. Az Újpest a 8. helyről, míg a TFSE a tabella 9. pozíciójából várhatta a hétfő esti fordulót.

Nagyjából fél perc elteltével Robert Weyne szólóját kellett hárítania Tyukásznak. Bedobással jöhettek a mieink, Amaro Wagner kapta meg félpályánál a labdát és egy hatalmas bombával megszerezte a vezetést. (1-0) A korai gól gyorsan kijózanította a vendégeket, akik folyamatosan nyomtak, de komoly helyzetet nem tudtak kialakítani. Ez elsősorban a fegyelmezett védekezésünknek és természetesen Haála Kada védéseinek volt köszönhető.

Az újpestiek vezetőedzője ki is kérte az időt, de ez sem hozott átütő erőt a játékukban. Továbbra is a lila fehér együttes irányított, mi pedig a gyors kontrákra helyeztük a hangsúlyt. Több lövésünk is volt, viszont a befejezés mindig kapkodósra sikeredett.

A félidő vége fele egy újpesti támadás közepette Amaro szerelte a vendégek játékosát, majd kettő az egyben vezette a labdát és egy szép cselt követően másik légiósunknak Robert Weynenek passzolt, aki egy becsúszó mozdulattal szerezte meg második találatunkat. (2-0)

Az első húsz perc hajrájában egy kisebb zűrzavart követően Haála Kada a kilencesen kívül, a játékvezető megítélése szerint kézzel érintette a labdát, így számára kevesebb, véget ért a találkozó. Szerencsére kapus fronton nincs okunk a panaszra, Koháry-Papp Endre Levente érkezett a helyére, aki hősiesen védett az emberhátrányos időszakban.

Első félidő: TFSE-Bestrong – ÚJPEST FC-220VOLT (2-0)

A szünetet követően még körülbelül másfél percig kellett kitartanunk, és ha nehezen is, de sikerrel abszolváltuk ezt a periódust. Hatalmas lélektani pluszt jelentett ez a srácoknak, a vendégek meg továbbra is kapkodva és kissé szétszórtan játszottak.

Négy perc telt el a második játékrészből, amikor egy szép szerelést követően csapatkapitányunk Dudás Dániel adta le jobbszélre a labdát Fehér Dánielnek, majd a középen érkező Sóvári Beni magabiztosan értékesítette a helyzetet. (3-0)

Ekkor már nem látszott túl sok esély a vendég fordításra, ennek ellenére a lila fehérek nem adták fel a reményt. Az utolsó 6-7 percre fordulva öt a négyben támadtak, mi pedig egyfajta ellentámadás gyanánt, szintén e taktika mellett tettük le a voksunkat.

Ez az elképzelés inkább nekünk feküdt, azonban az üres kapu mumusnak bizonyult számunkra, így gólt ezekből a lehetőségekből nem tudtunk szerezni. A találkozó finisében, konkrétan az utolsó másodpercben végül megszületett a vendégek szépítő találata, de ez minket már cseppet sem érdekelt, hiszen megszereztük első hazai győzelmünket!

Végeredmény: TFSE-Bestrong – ÚJPEST FC-220VOLT 3-1 (2-0)

Gólszerzőink: Amaro, Weyne, Sóvári

Folytatás egy hét múlva, október 18-án hazai pályán a Kecskemét együttese ellen.

Hajrá srácok, hajrá TFSE!!

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!