Férfi NBII Futsal Magyar Kupa

Biztató első félidőt követően érvényesült a papírforma!

Férfi futsalcsapatunk a Magyar Kupa 2. fordulójával indította a 2023-as évet, mégpedig az NBI. második helyén álló Veszprém gárdája ellen. Az összecsapásra teljes kerettel és sikeres felkészüléssel hangoltunk, így minden adott volt egy szoros viadalra.

Ennek megfelelően jól kezdtünk, a vendégek sokáig nem találták a saját ritmusukat, illetve nem igazán tudtak mit kezdeni a – számukra talán meglepően – jó játékunkkal. Mind védekezésben, mind támadásban felvettük a versenyt a veszprémiekkel. Fehér Dani és Papp Zsombi is ígéretes helyzetbe került, de előbbinél a kapus védett nagyot, utóbbinál pedig az indítás volt kissé pontatlan. Sajnos a játékrész felénél egy átlövést követően utat talált az ellenfél labdája a kapunkba (0–1), de nem sokkal rá jött is a válasz, mégpedig Fehér Kikinek köszönhetően (1-1). Kétszer is hatalmasat védett a vendég hálóőr, de harmadjára is résen volt Kiki, akinek Petroff Norbi asszisztált.

A szünet előtt felpörögtek az események, bele is mentünk egy komoly adok-kapok harcba, ahol nem sokon múlott a Veszprém második találata, azonban a felsőléc velünk volt, így bizakodva és 1-1-es állásról várhattuk a folytatást.

A fordulást követő első percek aztán gyorsan pokollá tették az esténket, ugyanis röpke két perc alatt kétszer is beköszönt a vendég formáció. Először egy kezdőkörből érkező labdát juttattot becsúszva Dorogi Benjámin a kapunkba, majd Aleksandar Gavrilovic növelte tovább a veszprémi előnyt (1-3).

Súlyos árat fizettünk tehát ezért a rövidzárlatért, ami a 25. percben tetőzött be igazán, amikor egy – kétségkívül szép – szabadrúgáskombinációból negyedjére is beköszönt az ellenfél, köszönhetően egy nagyobb védekezési hibának (1-4). Nem volt hát mire várni, vészkapussal álltunk fel és igyekeztünk járatni a labdát, hátha akad egy rés a veszprémi pajzson. Nemhogy rés, az elbizonytalanodás apróbb jelei sem látszottak a Veszprémen, sőt egy üreskapus góllal megszerezték az ötödik találatot is, amivel kialakult a végeredmény.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Végeredmény: TFSE-BESTRONG –1. Futsal Club Veszprém 1-5 (1-1)

Összességében egyáltalán nem vallottak szégyent a srácok, hiszen 1-3 és 1-4 után is becsülettel küzdöttek, de az első félidőben mutatott, szervezett játék mellett sem mehetünk el szó nélkül. Sajnos be kell látnunk, a Veszprém egy komolyabb erőkből álló gárda és nekünk most elsősorban az NBII-es bajnokságra kell koncentrálnunk, illetve az itt mutatott pozitívumokat átmenteni a folytatásra. Továbbá ne feledjük, hogy a legutóbbi szezonban 1–7-re kaptunk ki hazai pályán a Veszprémtől.

Szép volt srácok! Fel a fejjel!!