Férfi NBII Kézilabda

Van, amikor nem rajtunk múlik

A férfi NBII küzdelmei is az utolsó előtti játéknaphoz értek, a TFSE alakulata a Zágrábi utcában látta vendégül a még veretlen listavezető Csépe-Salgótarjáni SKC-t. Györfi mester fiai komoly feladat elé néztek, de immáron szinte teljes kerettel harcolhattak a győzelemért.

Az első félidő a papírforma szerint alakult, a vendégek korán előnyt szereztek, és azt stabilizálták is a szünetig, amikor is 14-18 állt az eredményjelzőn. Ebből azonban nem kell messzemenő következtetéseket levonni, hiszen remek egyéni megmozdulásokból, valamint extra húzásokból nem volt hiány hazai oldalon. Jávor Sebestyén bomba erős átlövései 5 alkalommal rezgették meg a tarjániak hálóját, de Ujvári Bence is biztos kézzel értékesítette a megítélt büntetőket. Ezeket látva tehát bizakodva tekintett előre a gárda a folytatásra.

A második játékrész első 10 perce egy adok-kapok játéknak bizonyult, gólra góllal válaszoltak az egységek. Ezt követően azonban a fiúk találtak valami extrát a tarsolyban, hiszen egy 4-0-s sorozattal, ahol egyenlő arányban osztozott Major Dávid és Ludvig Benedek, elkedzték csökkenteni a különbséget a srácok. A 48. minutumban egy újabb Jávor féle hálószaggató átlövéssel már csak egy volt közte.

Közel 2 perc alatt 5 kiállítást láthattunk a mérkőzésen…

Néha azonban előfordul, hogy olyan külső behatás szól bele egy találkozó kimenetelébe, amelyre nem lehet sem fizikálisan, sem mentálisan felkészülni. 120 másodperc leforgása alatt a normális helyzethez képest, amely szerint is 12 mezőnyjátékos és 2 hálőőr tartózkodik a parketten, hirtelen 5 fővel megfogytakozott a pályán lévők száma. Sajnálatos módon az 5 kiállított közül 4 a TFSE sorait erősítő, és aznap remek játékkal előrukkoló úriember volt.

Ettől kezdve a létszámfölényben játszó csapat már nem engedte ki a kezéből a győzelmet, és tovább növelte a diferenciát a mérkőző felek között. Pozitívumként mindenképpen meg kell említeni azt a küzdőszellemet és emberfeletti teljesítményt, amelyet az urak bemutattak a hajrában. Ebből kell erőt meríteni a jövőben, hiszen saját erejükből még a listavazetőt is nagyon komolyan meg tudták szorongatni.

Végeredmény: TFSE – Csépe-Salgótarjáni SKC 32-40.

A lejátszott 8 összecsapásból a Salgótarján ezen alkalommal kapta a legtöbb találatot, egyik ellenfelüknek sem sikerült 28-nál többet lőni nekik, ez szintén hatalmas fegyvertényként könyvelhető el a jövőre nézve.

2 hét múlva kerül sor az utolsó találkozóra az őszi kiírásból, amikor is a Budakalászi SC látogat a Zágrábi utcába, december 12-én 18 órától.

Hajrá TFSE!