Egyetemi sport Kézilabda

Elhunyt Györfi János

Életének 64. életévében elhunyt a TFSE kézilabda-szakosztályának szakmai igazgatója, a Testnevelési Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnökének tanácsadója, Györfi János kézilabda-mesteredző.

Gyászol a TFSE és a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem. Györfi János 1987-ben a Kossuth Lajos Tudományegyetemen és az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szerzett diplomát történelem-népművelés szakon, majd 2006-ban a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán kézilabda-szakedző minősítést.

A szakember az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) és a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) európai mesteredzője volt. Harminchét évig kézilabdázott, negyedszázadot pedig trénerként dolgozott a magyar junior-válogatott, illetve hazai első és másodosztályú csapatok mellett. Vezette az MKSZ edző- és utánpótlás-bizottságát, sőt az az MKSZ elnökségi tagságát is betölthette – hogy csak a legfontosabbakat említsük.

Ami a TF-es kötődését illeti, dolgozott a Testnevelési Egyetem stratégiai főtanácsadójaként, majd a Testnevelési Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnökének tanácsadójaként. Felmérhetetlen szaktudásával szeretett klubját, egyesületünket is segítette: először a férfi kézilabdacsapat edzőjeként, majd az egyesület kézilabda-szakosztályának szakmai igazgatójaként.

Csendes természete, segítőkészsége, alázatos hozzáállása a munkához mindig hiányozni fog a TFSE és a TF közösségének és a hazai kézilabda-társadalomnak.

Mi, volt és jelenlegi munkatársai, kollégái, edző- és játékostársai, játékosai és barátai megőrizzük emlékét.

Forrás: tf.hu