Férfi NBII Kézilabda Női NBII

Szomorúság árnyékolja be a hétvégi kettős győzelmet!

Szombaton a lányoknak, vasárnap pedig a fiúknak volt jelenése és legnagyobb örömünkre mindkét csapatunk sikerrel zárta a hétvégi fordulót, ám a diadalok mellé bánat is társul, egy kolléga és igaz barát elvesztése miatt!

Herbert Krisztiánék szombaton Nagyatádra látogattak. Házigazdájuk ugyan nem foglal el előkelő helyet a tabellán, de mint ismert, jó eredményekkel zárt a nálánál erősebb riválisokkal szemben, így nem lehetett félvállról venni az ütközetet.

A meccs elején a nagyatádiak diktálták az iramot és egészen a 23. percig nem is tudtuk átvenni a vezetést. A félidőre a lányok már 1 gólos TFSE előnnyel vonulhattak, de továbbra is ingoványos maradt a talaj, hiába sikerült 2-3 góllal ellépni. Viszont ahogy telt az idő, csak nem tudtak egalizálni a hazaiak, így végül sikerült 1 találattal fölülmúlni őket!

NB II. Dél-Nyugat (E-F) Felsőház
Nagyatádi RKC SE – TFSE 30:31 (14:15)

Másik oldalon vasárnap Ujvári Bencééknek sikerült legyőzniük a csoportjukban jelenleg sereghajtó Alsóörsöt. A meccs elején jobban indítottak, mint a vendégek, ám a 6. percben előnybe kerültek. Szerencsére nem tudtak élni a lehetőséggel és 14. perc végére ismét a mieink vezettek.

A félidőig sikerült 5 gólos előnyre szert tenni, sőt ez egy bizonyos pontnál egészen 10-ig is felkúszott, de a párharc vége felé visszább vettek a fiúk és az alsóörsiek ezt kihasználva lejjebb faragtak a hátrányukból, így végül csak 4 találatnyira olvadt a differencia.

NB II. Észak-Nyugat (A-B) Felsőház
TFSE – Alsóörsi SE 28:24 (16:11)

Mindkét mérkőzés előtt 1 perces néma csenddel emlékeztek meg a csapatok a nemrégiben elhunyt Györfi Jánosról. Személyében egy neves szakembert, egy jó barátot veszítettünk el, akinek segítőkészsége, alázatos hozzáállása és szakmai tudása nagy űrt hagy maga után egyesületünk és az egyetem közösségében. Szakosztályunk ezzel a két győzelemmel tiszteleg emléke előtt!