Kézilabda Női NBII

Csak egy hajszálon múlt

Az utolsó előtti fordulót rendezték meg múlt hétvégén a női kézilabda NBII őszi szezonjában. A TFSE alakulata a Vasas U22 ellen lépett pályára hazai környezetben. Érdekes találkozóra volt kilátás, hiszen a kispadon Viglási Zsuzsanna helyett, Herbert Krisztián és Datzuk Péter irányította a lányokat.

A vendégek kezdték jobban a mérkőzést, 10 perc elteltével 4 gólos előnyt építettek ki. A folytatásban azonban kezdett összeállni a játék, és a 27. minutumban Rácz Alma találatával már csak 1 volt a különbség. A játékrész végére azonban megint nyílt az olló, és 13-17-es Vasas vezetéssel következett a szünet.

A második félidőben viszont repülőrajtot vettek a csajok, és 10 perc alatt ledolgozták a hátrányt, sikerült ismét egyre csökkenteni a diferenciát. Innentől gyakorlatilag mindkét oldal fej-fej mellett haladt, nem volt nagyobb távolság 2 egységnél. A lefújás előtt 4 perccel azonban az angyalföldi gárda egymást követő 2 alkalommal talált a kapuba, így nehéz helyzetbe kerültek a hölgyek.

Hatalmas dícséret illeti az egységet, hiszen még ebben a helyzetben sem csüggedtek, hanem minden erőtartalékot mozgósítva megpróbálták a lehetetlent, 3 gólos hátrányból 2 perc alatt pontot menteni. Ez majdnem sikerült is, két gyors támadás eredményes volt, és 40 másodperccel a vége előtt egy utlosó rohamra nyílt lehetőség, de minden nem jöhetett össze, ez a lehetőség kimaradt.

Végeredmény: TFSE – Vasas U22 30-31

Ha értékelni kell a látottakat, az új szakmai szemlélet óriási lendületet adott, az edzői tűz átragadt a tanítványokra is. Az utolsó pillanatig küzdött a csapat, mindenki hozzátette a maga extra telejsítményét, mint a kezdő felállásban helyt kapók, mint a csereként beálló játékosokis egyaránt. Továbbá azt a tényt sem lehet elhanyagolni, hogy az ellenfél jelenleg a tabella második helyét foglalja el, így kifejezetten büszke lehet mindenki az elért eredményre!

A 11. játkénapon – amely lezárja a bajnokság őszi felét – csapatunk az ÓKSI Kézilabda KFT otthonába látogat december 6-án vasárnap délután 2 órától. A közvetlen rivális ellen fontos lenne egy gőzelem, és a mutatott játék alapján erre minden esély megvan.

Hajrá TFSE!

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!