Kézilabda Női NBII

Úton a sikeres tavasz felé

Az őszi szezon utolsó bajnokiját játszotta a TFSE női kézilabda csapata a Honvéd kézilabda csarnokban- Az ellenfél az ÓKSI kézilabda KFT volt, akik a fordulót megelőzően csak egy ponttal előzték meg Herbert Krisztián tanítványait, így igazi rangadóra volt kilátás.

Az első negyed óra elteltével teljesen kiegyenlített mérkőzést vívtak a felek, igaz a hazai csapat a góljai nagy részét hétméteresből szerezte. Ezt követően az óbudaiak el tudtak lépni, sorozatban 4 támadásból voltak eredményesek, de a lányok nem adták fel, és a hajrában megfordították az eredményt, így a szünetre 14:15 arányban már a TFSE vezetett.

A második játékrészt kiválóan kezdte a gárda, és 10 perc alatt 4 gólos diferenciát alakítottak ki. Akik olvasták a múlt heti férfi mérkőzésről szóló cikket, emlékezhetnek, hogy egészen ritka helyzettel szembesültek az urak, a szó nem pozitív értelmében. Ezek után azt hihette mindenki, hogy kétszer ugyanolyan helyzetbe nem kerülhet a TFSE, főleg nem 7 napon belül, de sajnos a történelem megismételte önmagát.

1 támadás leforgása alatt ismét 4 játékost küldtek ki a vendég együttesből, így mindössze 2 mezőnyjátékos maradt csak a pályán és a kapus. Ezt a hazai alakulat könyörtelenül kihasználta, és egy 8:2-es rohammal már ők kerültek előnybe. A hajrára még egy piros lap is kiosztásra került, így megfogyatkozva ugyan, de az utolsó lehelletig küzdve, többször egy gólra csökkentve a különbséget, de végül vereséget szenvedtek a hölgyek.

Végeredmény: ÓKSI Kézilabda KFT – TFSE 30-28

Sajnos ekkora szembeszélben nehéz győzni, de így is remek egyéni teljesítményeket tudnak felmutatni a játékosok. A kapuban Molnár Noémi és Balázs Réka is hatalmas védéseket mutatott be kritikus pillanatokban, ezen felül mindek mezőnyjátékos, aki pályára lépett, betalált, a megítélt büntetőket Nonn Dorottya , Szijártó Helga és Manczal Dóra is biztos kézzel értékesítette. Ez az összecsapás, ha fájó is leírni, ismét nem a lányokon és a szakvezetésen múlt.

Ezzel az őszi félév lezárult az NBII-ben, 3 döntetlen és 8 vereség a mérleg. Tavasszal remélhetőleg már nem nehezíti a helyzetet sem vírus, sem sérülés, és teljes értékű felkészülést végezhet az alakulat, mert sokkal többre hivatottak, mint a jelenleg elfoglalt 10. hely a tabellán.

Folytatás februárban a visszavágókkal.

Hajrá TFSE!

Facebook

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!