Kézilabda Női NBII

Újult erővel, változatlan lendülettel!

Hosszú pihenőt követően térnek vissza NBII-es női kéziseink a bajnokság körforgásába, melyben legutóbb 2022 decemberében léptek pályára. Sajnos a Vecsés ellen vereséggel búcsúztattuk az óévet, de összességében jó őszi időszakot tudhatunk magunk mögött, melynek eredményeként a dobogó alsó fokáról várjuk a folytatást.

A 2021/22-es szezonhoz képest jelentős változáson esett át a keret, a kezdeti céloknak pedig jócskán sikerült fölé lőni a teljesítménnyel. 11 mérkőzés alatt csupán háromszor szenvedtünk vereséget (Szigetszentmiklós, ÓKSI, Vecsés), egyszer nem jutottunk dűlőre az FTC-vel, 7 alkalommal pedig legyőztük az ellenfeleket. Eredmények tekintetében többen is kiemelkedően teljesítettek, legyen szó kapus vagy mezőnyjátékosokról. Gólgyárosaink sorában Hauff Silje az első 71 találattal, ami a góllövőlistán jelenleg a 7. helyet éri, mögötte Szőke Evelin második 58-cal, Bréda Abigél harmadik 52-vel, Franka Ramóna negyedik 27-tel és Bréda Borbála ötödik 25-tel.

Forrás: MKSZ

Változatlan stábbal (Herbert Krisztián vezetőedző, Csillik Árpád erőnlétiedző), játékoskerettel és több edzőmeccsel is készültek a lányok a rajtra, olyan ellenfelekkel, mint az ENUSE, Tatabánya, Szent István U22, BVSC. Ez utóbbival kétszer is találkoztak, így nem maradtak izgalom és adrenalin nélkül az alapozásra sem.

Az idei év első bajnoki találkozójára hazai környezetben kerül majd sor a Budaörs ellen, azzal a nüansznyi különbséggel, hogy itthon játszunk, de mi leszünk a vendég csapat. Az első fordulóban találkoztunk velük utoljára, akkor 10 gólos előnnyel a javunkra ért véget a mérkőzés és reméljük, hogy ezúttal is hasonlóan jól alakul a végkifejlet.

Moyra-Budaörs Handball U22 – TFSE (02.18. 19:30)
Semmelweis Egyetem, Budapest

Hajrá lányok, hajrá TFSE!