Férfi NBII Kézilabda

Hétvégén már hadrendbe állunk!

Lányainkhoz hasonlóan a fiúknak is ezen a héten veszi kezdetét a bajnokság. Az utolsó fordulóra még december elején került sor Dabason és sajnos nem sikerült győzelemmel befejezni a 2022-es évet, igaz nem sokon múlott. Az őszi időszak tele volt fordulatokkal, ami igencsak megnehezítette a srácok dolgát, de ők így is mindent beleadva dolgoztak, küzdöttek.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Az idei szezont erősen indítottuk, 2 győzelem és 1 döntetlen, majd az éllovas Mizse ellen botlottunk először. Lassan de biztosan haladtunk előre, azonban több, mint 4 hónappal ezelőtt edzőváltáson esett át a csapat. Ujvári Bence vette át a stafétát, aki több szállal is a TF-hez köthető. Nem csak a tanulmányait végzi az egyetemen, de a csapat tagja is volt korábban.

Ezt követően bosszantó eredmények vártak ránk. Első körben 4 góllal múlt felül bennünket a Budai Farkasok együttese, a Dunaharasztitól 1 góllal kaptunk ki (28-29) itthon, idegenben kettővel a Tököltől (31-29) és az végül még az említett Dabas VSE elleni vereség, de sikerült két fontos győzelmet szerezni a KTE és a Kistext ellen.

Forrás: MKSZ

Játékosaink közül kiemelkedő teljesítményt nyújt Bohuniczky Bátor, aki eddig 85 góllal járult hozzá a csapat sikereihez 11 meccsen, amivel harmadik a bajnoki és első a házi góllövő listán. Őt Farkas Bence követi 35 találattal, harmadik Szabó Máté 30-cal, Bognár Máté negyedik 29-cel, de ő 9 találkozón szerzett ennyit és Varga Márton 23-mal áll jelenleg.

A fiúk következő találkozójára idegenben kerül sor az Üllői KSE otthonában. Dobogós riválisunk legutóbb szoros mérkőzésen aratott 1 gólos győzelmet (35-34) a Kecskemét ellen, szintén hazai környezetben még előző év decemberében. Az első fordulóban találkoztunk velük utoljára, akkor itthon diadalmaskodtunk fölöttük 24-22-re és reményeink szerint az idei szezonkezdés is hasonlóan jól alakul!

Üllői KSE – TFSE (02.18. 18:00)
Városi Sportcsarnok, Üllő

Sok sikert srácok, hajrá TFSE!