Tollaslabda

Döntőig menetelt tollaslabdázónk Szlovákiában!

Kőrösi Ágnes a legutóbbi hétvégén a KAWASAKI Slovak Openen vett részt, ahol a legjobb 32 között indulva próbált szerencsét. Sportolónk legutóbb az Európa-bajnokságon okozott kellemes meglepetést, ezúttal viszont még magasabbra tört!

Az első fordulóban simán verte cseh ellenfelét (21–10, 21–13), a nyolcaddöntőben pedig újfent cseh riválissal nézett farkasszemet, Katerina Tomalova személyében, akit 22–20, 21–16 arányban búcsúztatott.

A negyeddöntő újra könnyednek bizonyult, hiszen a belga Clara Lassaux 21–12, 21–16 sem tudta igazán felvenni a versenyt sportolónkkal, aki így bejutott a legjobb négy közé. Az elődöntőben az angol Leone Lee legyőzése már nehezebb dió volt, de a 21–17, 22–20-as siker Ági neve mellé került, aki így bejutott a fináléba.

Screenshot

A döntőben az indiai Purva Barve volt a magyar lány kihívója. A fiatal ázsiai tehetség elképesztő menetelés után jutott döntőbe, nem volt játékos, aki egy szettben 15-nél több pontot tudott volna szerezni ellene. Sőt, sokan még a 10 egységet is nehezen érték el vele szemben.

Ági mégis megpróbálta a lehetetlent és nem került messze az igazságtól! Az első szettben végig fej-fej mellett haladtak. Volt, hogy a TFSE versenyzője vezetett 4 ponttal, de a menetet 20–22-re az ellenfél nyerte. A második etap első néhány pontja során egymás mellett haladtak a hölgyek, zajlott az adok-kapok, azonban egy 6 pontos rohanással ellépett az indiai, amire még volt válasza Kőrösinek, de az állás már nem lett egál és 16–21 arányban Purva Barve nyert, sportolónk pedig egy nagyon értékes ezüstéremmel gazdagodott.

Screenshot

A világranglista 92. helyét elfoglaló versenyzőnk így fogalmazott a sikeres hétvégét követően: „Izgatottan vártam ezt a versenyt, az Európa-bajnokság óta nagyon jó formába lendültem. Olyan ellenfelekkel szemben sikerült magabiztos, sima sikert aratnom ezúttal, akikkel korábban rendre maratoni csatákat vívtunk. Fájó a vereség az indiai lány ellen, hiszen többször is vezettem, de nincs okom panaszra, mert értékes tapasztalattal és sikerélménnyel gazdagodtam!”

Fotó: BWF / KAWASAKI Open

Gratulálunk Ági, így tovább!