Tollaslabda

Kőrösi Ágnes újabb bravúrja!

Kiváló tollaslabdázónk, Kőrösi Ágnes múlt hétvégén a „YONEX Welsh International Badminton Championships 2023” néven futó versenyen szerepelt, mely az Európa-bajnokság előtti utolsó nagy erőpróbának bizonyult.

A finálé pikantériája abban rejlett, hogy a szemben álló felek legjobb barátnők is egyben. Ritkán fordul elő ilyen, főleg egy challenger tornán. A francia Rosy Oktavia Pancasari szinte végig vezetett Kőrösi Ágnes ellen, aki két szettben (14-21, 14-21) maradt alul a döntőben, ezüstérmet nyerve ezzel.

A versenyre az elmúlt évekhez hasonlóan nívós mezőny gyűlt össze. 2022-ben az első körben kényszerült búcsúzni itt sportolónk, aki ezúttal mindent megtett a jobb eredmény elérése érdekében.

Az első körben a már jól ismert francia Anna Tatranova volt az ellenfél, akin 21-17, 21-18 arányban tudott revansot venni Ági. Belga riválissal (Clara Lassaux) folytatódott a következő szakasz. A három szettesre nyúló, fordulatos mérkőzést az ellenfél kezdte jobban (17-21), de a folytatás a magyar lánynak kedvezett (21-11, 21-19).

A negyeddöntőben a ranglistán előkelő pozíciót elfoglaló azeri Keisha Fatimah Az Zahra volt az ellenfél. Az idén már több tornán brillírozó lány nem talált fogást a kezdésnél Kőrösi Ágin, aki 21-16-tal nyitva magához ragadta a kezdeményezést. A második szettben is a mi lányunknak állt a zászló, aki 21-15-re tudott nyerni, bejutva ezzel a legjobb 4 közé.

Következhetett az elődöntő, ahol a dán Josefine Redkjær Jensen gyakorlatilag a mérkőzés kezdetekor már állva lett hagyva (21-7). Egy pillanatra sem láthattunk mást, csak magyar előnyt, a dominancia pedig a második szettre is kitarttott (21-17), így meggyőző formával jutott döntőbe sportolónk.

Az esemény részletes eredményeit és statisztikáit itt tudjátok visszanézni: Welsh International – EREDMÉNYEK

Kiemelendő, hogy Áginak ez volt élete első Challanger döntője, ahonnan értékes tapasztalatokat szerezve, jó szájízzel tudott távozni. Tollaslabdázónk következő megmérettetése a mostani hétvégén lesz Hollandiában, ahol a női kvalifikációs csoport EB-n próbál szerencsét.

Szurkolunk a folytatáshoz, gratulálunk a csodás eredményhez!

Fotó: Badminton Wales