Tollaslabda

Körösi Ági a legjobb 16-ig jutott az EB-n!

Tollaslabdázónk, Körösi Ágnes 3 évvel ezelőtti bravúrját ismételte meg, miután egyedüli magyarként bejutott a nyolcaddöntőbe a saarbrückeni Európa-bajnokságon.

Körösi hétfőn 2–1-re verte az olasz Gianna Stiglichet, szerdán pedig 2-0-ra a bolgár Hrisztomira Popovszkát, ezt követően készülhetett a hatodik helyen kiemelt dán Line Christophersen ellen, akivel szemben két szoros szettben maradt alul. A dán a világranglista 29. helyét foglalja el, versenyzőnk mai teljesítménye megsüvegelendő helytállásnak minősül ellene. Az első szettben 10–6-ra is vezetett Körösi, végig magas szinten tudott játszani, ám a nagyobb tapasztalattal bíró skandináv érvényesíteni tudta erejét a végjátékokban, ezzel kiejtette versenyzőnket.

Sportolónk így nyilatkozott a tornát követően: „Nagyon boldog vagyok az elért eredménnyel, valahol papírforma volt, hogy kikapok a dán lánytól, de egy percig nem remegett meg a kezem és felszabadultan tudtam játszani. Hálás vagyok az edzőimnek, akik eljöttek velem Németországba és minden pillanatban támogattak, támogatnak. Az elmúlt fél év eredményei miatt már nagyon vártam ezt a versenyt és jó szájízzel fogok eljönni innen, mert újfent legjobb magyarként jutottam a 16 közé. Tudom mi az a pici, ami még hiányzik a nagyobb sikerekhez, ezeken fogok dolgozni becsülettel a továbbiakban!”

Gratulálunk Ági, így tovább!

Fotók forrása: https://www.facebook.com/korosi.agnes.7