EEB Egyetemi sport Tollaslabda

A negyeddöntőkben véreztünk el…

Folytatódnak a tollaslabda egyéni és páros küzdelmei. Kőrösi Ágnes a TF húzóemberévé avanzsálódott! Vegyes eredmények születtek a tegnapi meccseken, délben Tárkány-Szűcs Dóra szenvedett vereséget német ellenfelétől 0:2-re, Csobod Marcell a török Arda Semercioglutól kapott ki (0:2), férfi párosunkat pedig a berni egyetem csapata múlta felül.

Forrás: EUSA

Legnagyobb örömünkre Kőrösi Ágnes egyéniben és párosban is brillírozik. A Svájcból érkező Johanna Wienges nem tette zsebre amit tőle kapott, ugyanis 21:9-re és 21:5-re szenvedett vereséget! Ezt követően pedig Dórival párosban az ukránokat győzték le 0:2-re. A diadaloknak köszönhetően Ági mindkét ágon negyeddöntőbe jutott.

Egyéniben a strasbourgi egyetem sportolójával, Maria Stoliarenkoval csapott össze. Az első szettben 13:13-ig szoros volt a játék, ám idővel Áginak sikerült ellépnie és 21:15-re nyernie. A második etap már sokkal húzósabb volt, látszott a feleken, hogy mindent beleadva küzdenek. 19:16-ra vezetett a francia, amikor új lendületet véve, Ági visszajött a meccsbe, sőt az irányítást is átvette. Egészen 22:22-ig fej fej mellett haladtak riválisával, de sajnos fordult a kocka és két szerencsétlen hiba miatt Stoliarenko nyert 24:22-re. A harmadik, egyben mindent eldöntő ütközetben 10:10-ig ugyan az a forgatókönyv zajlott, mint az előzőben, azzal a különbséggel, hogy nem a mi sportolónkan jött ki jobban a lépés, így a negyeddöntőből kiesve az 5. helyen zárt 2:1-es összesítéssel.

Nem volt megállás, bánkódni is alig maradt idő, mivel következehetett párosunk negyeddöntője a bomba erős britek ellen. Tárkány-Szűcs Dórival az oldalán az első szettben áldozatául estek a nottinghami duónak, akik 7:21-re nyertek. A másodikban viszont egyáltalán nem játszottak alárendelt szerepet a mieink, sőt kifejezetten látványos adogatásokra került sor, azonban nem győzelemmel ért véget az etap és ezzel a 2:0-ás vereséggel a magyar páros 5. helyen búcsúzott a legjobb 16 között.

Mindenkinek gratalálunk a szép eredményekhez!