EEB Egyetemi sport Röplabda

Fantasztikus kezdés Bragaban!

Női röpicsapatunk Portugália felé vette az irányt múlt hétvégén és az akklimatizálódást követően mai nap (07.17) már az első csoportmérkőzésen is túl vannak, sőt meg is nyerték! A hölgyek az „A” jelzésű csoportba kerültek, ahol hazai mellett, olasz és román ellenfelekkel fognak megmérkőzni.

Forrás: EUSA

Pontosabban már csak az olasz és a portugál egyetemek vannak hátra, ugyanis délelőtt került sor az első megmérettetésre a Bacau-i Vasile Alecsandri Egyetem ellen. Nem is indulhatott volna jobban a torna, mint egy győzelemmel, márpedig a mieink szettvesztés nélkül vették az akadályt!

Forrás: EUSA

Az első etapban ugyan jobban kezdtek a románok, de hamar észbe kaptunk és átvettük a vezetést, ezzel olyannyira megleptük az ellenfelet, hogy nem is tudott rá érdemben válaszolni. Viszonylag gyorsan eltávolodtunk tőlük és 16:25-re megnyertük az szettet. A másodikban már közel sem volt ennyire könnyű a helyzet. oda-vissza adogadták a pontokat a felek, de a végén felcsillant a remény 20:23-nál. Ekkor egy ásszal és két jó blokkal kiegyenlítettek 23:23-ra, ismét forró lett a talaj.

Legnagyobb örömünkre ezzel a hirtelenjében szerzett 3 ponttal minden szerencséjük elfogyott és hibát hibára halmozva segítettek minket az újabb győzelemhez. Az előzőben elszenvedett vereség miatt megingott a románok hite, a mieink pedig könyörtelenül kihasználták ezt és a harmadik játékrészben fel is tették a pontot az i-re. Nagyon hamar 6 pontos vezetést szereztek Nagy Gergely lányai és ezt az előny megőrizve, akárcsak az első felvonásban, ebben is 16:25-re tudtak diadalmaskodni!

Vezetőedzőnk értékelése a mérkőzésről: „Öröm volt nézni a lányokat játék közben. Az elsőtől az utolsó emberig harcoltak és biztatták egymást, nem volt egyénieskedés, csak csapat! Nagyon jó volt látni, hogy minden nehézség ellenére is összetartanak és harcolnak, nem csak a győzelemért, hanem a társakért is. Megérdemelt volt a siker, gratulálok a csapatnak!”

Forrás: EUSA

UVAB – TF 0:3

A mérkőzés visszanézhető az alábbi linken:

Pontszerzők: SzerényiGréta 12, Pisák Flóra 11, Tettamanti Virág 9, Török Petra 6, Kiss Kornélia 6, Briga Zsanett 2, Kökény Nóra 2, Urbán Viktória 1, Czakó Bernadett 1

Következő ellenfelük a portugál Minho egyetem lesz, holnap délután 14:00-kor. A mérkőzést állását élőben lehet követni az EUSA honlapján ITT! vagy a youtube-on ITT!

Gratulálunk lányok, sok sikert a holnapi meccsre!