EEB Egyetemi sport Kézilabda

A napnál is fényesebben csillog a podgoricai ezüstérem!

Kézis lányaink Montenegró fővárosába utaztak az idei EEB-re és nem is csalódtunk bennük, sőt egészen a döntőig meneteltek, ahol a mindenki által esélyesebbnek tartott Ovidius Egyetemmel néztek farkasszemet és ugyan 20:24-re alulmaradtak a szomszédból érkező riválissal szemben, így is csodálatos eredménynek lehettünk a részesei.

Herbert Krisztián tanítványai magabiztos játékkal, veretlenül nyerték meg csoportjukat, majd a negyeddöntőben a francia Franche-Comte Egyetemet is maguk alá gyűrték. Az elődöntőben már nehezebb dolguk volt, azonban a ki-ki meccs végén mi örülhettünk. Az első félidőben még hol az egyik, hol a másik csapat vezettet, de a mérkőzés vége felé kanyarodva már biztossá vált, hogy mi jutunk a döntőbe.

A másik ágon a torna esélyese, az Ovidius Egyetem jutott tovább, mégis vért kellett izzadniuk, hogy ők emelhessék magasba a trófeát. Az első játékrészben azonnal magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, majd két gyors támadással máris 2:0-ra vezettünk. Sajnos nem örülhettünk sokáig, mert a románok észbe kaptak és kiegyenlítettek. Akárcsak az elődöntőben, itt is ugyan az a csihi-puhi vette kezdettét, azzal nüansznyi különbséggel, hogy a félidei pihenőre egállal vonultak a felek (11:11).

A szünet után ismét kezünkbe vettük az irányítást és visszavettük a vezetést. A 46. percbe fordulva azonban megint nekünk kellet egyenlíteni, 18.18 szerepelt az eredményjelzőn. Legnagyobb bánatunkra egy hétméteres, majd egy akció gól után kettővel voltunk lemaradva és egészen az 58. percig tudtuk tartani a különbséget, ám ekkorra vérszagot fogott a rivális és nemhogy megőrízte, de tovább is tudta növelni a megszerzett előnyt. Végül 20:24-re diadalmaskodtak, nekünk pedig egyáltalán nem kellett szégyenkeznünk. Nagy Zsuzsi játéka nagyon hiányzott a csapatból, viszont így is kimagasló teljesítmények születtek.

Puskás Lilla 7, Pécsi Villő 5, Világos Diána és Kóka Mariann 3-3, Vereszky Dorka és Varga Panni pedi 1-1 találattal járult hozzá a sikerhez. Köszönet illeti a stáb tagjait: Herbert Krisztián vezetőedzőt, aki eddig bármilyen bajnokságban vagy eseményen vezette a gárdát, legyen szó NBII-ről, MEFOB-ról vagy EEB-ről, mindig éremmel éremmel tért haza! Csillik Árpád erőnléti edzőnek elévülhetetlen érdemei közé tartozik, hogy minden hölgy megúszta sérülés nélkül, hála az ő munkásságának és Herpai Ágoston másodedzőnek, aki az ellenfelek taktikáját és stratégiáját elemezve vált vezetőedzőnk legnagyobb segítségévé!

Gratulálunk az éremhez lányok!