EEB Egyetemi sport Kézilabda

Veretlenül lettek csoportgyőztesek kéziseink az EEB-n!

A napokban vette kezdetét Podgoricában az Európai Egyetemek Kézilabda Bajnoksága, ahol intézményünk legjobbjai a „B” jelű csoportban igyekeztek kivívni az egyenes kieséses szakaszba kerülést. 12 csapat szállt összesen harcba az alig 500 kilométerre lévő montenegrói fővárosban, lebonyolítás terén 4 db 3 résztvevős csoportba osztották a viaskodó feleket. A mieink számára a portugál University of Minho, illetve a Norwegian Science University voltak a csoporttársak.

A trió első küzdelmét a portugálok vívták a norvégokkal, itt szoros meccsen született mediterrán siker (31:28). Hétfő délelőtt 11 órakor játszotta első mérkőzését a TF, ellenfélként a győzelemmel hangoló Minho serege állt fel. Az első félidőben magabiztos előnyt dolgoztak ki lányaink, ezt a második játékrészben őrizni tudták, összességében 31:25-re nyertek. Legtöbb gólunkat Puskás Lilla szerezte, összesen 11-et. A találkozó az alábbi linken nézhető vissza: TF – Minho (31:25)

A második mérkőzésünkre kedden délelőtt 11 órakor került sor a norvégok ellen. Esélyeshez méltó játékkal vette kezébe az irányítást Herbert Krisztián által menedzselt egységünk, az első félidőben 10 gólos különbség húzódott a felek között (21:11), ami a második etapra sem csökkent. Végeredményként 43:27-et rögzítettünk úgy, hogy 10 gólszerzőnk volt az összecsapás során. Legeredményesebb játékosunk ezúttal Kóka Mariann volt, aki 8 gólt zúdított a norvég hálóba. Ezt a mérkőzést itt nézhetitek vissza: NTNU – TF (27:43)

Veretlenül lett tehát csoportgyőztes a TF, amivel biztossá vált, hogy csoportmásodik lesz a következő ellenfél a legjobb 8 között. A továbbjutók közül a legtöbb gól – összesen 74 – a mieink neve mellett szerepel, ahogyan az egyik legjobb gólkülönbség is (+22).

Negyeddöntős ellenfelünk (University of Franche-Comte) formája csalóka lehet, hiszen egy vereség (25:30) mellett egy óriási különbségű győzelem (46:7) van a tarsolyukban. Nem érdemes kiindulnunk a rivális hektikus mutatóiból, mivel lányaink toronymagas fölénnyel jutottak tovább a csoportból és senki mással nem kell törődjenek jelen helyzetben, csak magukkal.

A csoportmeccsek alatt és után is gőzerővel zajlik a regeneráció, hiszen egymást követő napon játszanak a lányok. Fontos elkerülni a sérüléseket, illetve kezelni az S.O.S. jelleggel felmerülő problémákat. Vezetőedzőnk mellett NB II-es női csapatunk erőnléti edzője, Csillik Árpád is rengeteget segít a lányoknak, továbbá másoedzőként Herpai Ágoston, akire az elemzések és a taktikai kérdések terén támaszkodhat Herbert Krisztián.

A torna eddigi legfontosabb mérkőzése szerdán 13 órakor kezdődik meg a TF-es lányok számára, ellenfelük a korábban már említett francia alakulat lesz, akik a női torna legnagyobb arányú sikerével hangoltak a negyeddöntőre. Az összecsapást élőben követhetiek majd az alábbi YouTube csatornán: ITT!

Szurkoljunk a lányoknak, hajrá TF!