EEB Egyetemi sport Kézilabda

Az éremcsata már biztos – 11 gólos siker a negyeddöntőben!

Női kéziseink a francia Franche-Comte Egyetem csapata ellen léptek pályára a Podgoricában zajló EEB negyeddöntőjében. A tét nem volt kisebb, mint az 1-4. közé kerülés, amire az eddigi eredmények alapján mieinknek volt nagyobb esélye.

Előzetesen mindenkit óva intettünk attól, hogy leírja a soron következő riválist, ugyanis a franciák a torna legnagyobb arányú sikerével hangoltak ellenünk. A mérkőzést ennek szellemében kezdték lányaink, kellő alázattal álltak fel a kék mezben játszó egységgel szemben. Az összecsapás első perceit mégis a Franche-Comte kezdte jobban, 3:5-ös vezetésüknél ki is kérte az időt Herbert Krisztián. Ezt követően megrázták magukat a lányok és szinte azonnal felzárkóztak, a nagyszünetre már 4 gólos előny birtokában vonultak (18:14).

A második félidőt jobban kezdtük az elsőnél. A játékpercek múlásával egyre csak látszódott, hogy előnyünk nem forog veszélyben. A végjátékra jobban bekeményítettünk és 10 gól körüli különbséget dolgoztunk ki. Végeredményként 37:26-ot rögzítettünk, amivel a legjobb négy közé jutott csapatunk. Legjobb gólszerzőink között Kóka Mariann (7) és Puskás Lilla (7) nevét érdemes feljegyezni, de Nagy Zsuzsanna (6) és Varga Panni (5) is szuper napot fogott ki.

Ezzel garantáltá vált az érmes helyekért való harc, elsőként viszont elődöntő vár ránk csütörtökön 13 órától az University of Zagreb ellen. A hozzánk hasonlóan veretlen horvát alakulat drámai csatában, büntetőpárbajt követően múlta felül az University of Mainz alakulatát.

Gyönyörű csapatmunka volt lányok, így tovább az elődöntőben!