EEB Egyetemi sport Kézilabda

Irány a Döntő!

Női kézilabdázóink csütörtökön vívták elődöntős párharcukat a horvát fővárosból érkező University of Zagreb alakulatával. Az már korábban is biztos volt, hogy éremért küzdhetünk a végső helyosztón, ezúttal viszont sikerült bebiztosítani a garantált dobogót, miután lenyűgöző játékot nyújtva jutottunk be a döntőbe.

A hozzánk hasonlóan 100%-os formával érkező ellenfél komoly játékerőt képviselt az első percektől fogva. Két gólnál nagyobb differencia egyszer sem mutatkozott a két oldal között, egyszer a horvátok vezettek, egyszer pedig mi. Mindkét edzőnek volt egy-egy időkérése a félidőig, ahová 11:10 arányú TF vezetéssel vonulhattunk. Érződött az összecsapáson, hogy a csapatok tisztában vannak a téttel, ennek jegyében többször is kőkemény ütközéseket láthattunk.

A második etapra fordulva nem változtak sokat az erőviszonyok. Izgalmas, mindkét egység részéről jó szellemben zajló mérkőzésnek örvendhettünk. Lányaink neve mellett szólt, hogy egy percre sem álltak vesztésre ebben a félidőben, mégis résen kellett lenniük, mert a zágrábiak 16:16-nál egálra jöttek fel. Az utolsó negyedórára fordulva beindult a magyar gépezet, így a döntetlen közeli állás hamar 5-6 gólos különbségre dúzzadt, amit természetesen egy pillanatra sem bántunk.

Ikonikusra sikeredett a befejezés, hiszen csapatunk záró gólját a pályafutása utolsó mérkőzését játszó Nagy Zsuzsanna szerezte, akinek ezúton is gratulálunk a karrierjéhez! Végeredményként 30:24-et rögzíthettünk, amivel kivívtuk a fináléban való szereplést. Legjobb gólszerzőink ezúttal Varga Panni (6) és Vereszky Dorka (6) voltak.

A torna egyik legfőbb esélyese lesz az utolsó ellenfél, a hibátlanul hangoló román csapattal (Ovidius University) pénteken 17 órától csapunk össze a montenegrói fővárosban. A konstancai egyetem mutatta az eddigi legmasszívabb védekezést a tornán, átlagosan csupán 22.25 gól érte a kapujukat, amivel szemben 30.5 gólt termeltek. A mi mutatóink ugyanebben a vonatkozásban így festenek: 25.5 kapott és 35.25 szerzett találat.

A végső, mindent eldöntő összecsapás – ami a torna fináléja is egyben – július 14-én pénteken 17 órától kerül megrendezésre a podgoricai UCG csarnokban.

Mindent bele lányok, HAJRÁ MAGYAROK!