3x3 EEB Egyetemi sport

Debrecen a 3×3-nak ad otthont!

A 3×3 kosárlabdának a Debreceni Egyetem campusa ad otthont, ahol lányaink Kováts Gabriella, míg fiaink Boros Zoltán vezetésével szállnak harcba. A tegnapi nap folyamán (07.16.) került sor az első küzdelmekre, mindkét csapatunk a C csoportban tevékenykedik. a hölgyek román, francia, portugál, lengyel és horvát, míg a srácok horvát, szlovén, román izraeli és francia riválisokkal csapnak össze!

Forrás: EUSA
1. nap (07.16.)

Az első nap küzdelmei felemás sikereket hoztak. A fiúk a Zágrábi Egyetemmel kezdtek és sajnos 22:15-re maradtal alul a délelőtt folyamán. Egy kis pihenő után folytatódhatott is a viadal az izraeli Ruppin Egyetem ellen. A magabiztos játék meghozta gyümölcsét, 22:16-ra nyertek a mieink, Polster 8, míg Mester 12 pontig jutott. A nap végén a romániai Pitesti Egyetem állta útjukat és győzte le őket 21:18-ra. Pedig a mérkőzés 9. percében 19:15-ről még Tarján és Mester pontjaival 19:18-ra zárkóztunk, de sajnos a szerencse elpártolt tőlünk.

A hölgyek bomba formában indították a tornát és első ellenfelüket 21:8 arányban múlták felül! Legnagyobb bánatunkra itt is a román Pitesti Egyetem törte meg a lendületet és szoros küzdelem után 13:11-re győzték le a lányokat. Ezt követően a horváth North Egyetem fölött diadalmaskodtak 21:13-ra Kovátcs Gabriella tanítványai, így a nap végén 2 győzelem és 1 vereség volt a mérlegen.

2. nap (07.17)

Sajnos rosszul indult ez a nap is, a szlovén Maribor egyetem egyetlen egy ponttal bizonyult jobbnak a mi fainknál. 18:17-re vezettünk, amikor a rivális két támadást követően 3 egységgel visszavette a vezetést, mi pedig már nem tudtunk az utolsó percben reagálni erre. Bánkódni azonban nincs ok, ugyanis a sorsolásnak köszöhetően az utolsó csoportmérkőzésen a jelenleg sereghajtó Párizsi Egyetemmel csapunk majd össze este 20:10-kor. A mérkőzés állását a linkre kattintva élőben is követni lehet: results.eusa.eu

Forrás: EUSA

A lányoknak sem sikerült megtörni a jeget és ők is vereséggel kezdtek a délelőttöt. A francia Lyoni Egyetem 16:9-re tudott nyerni, azonban még bőven lesz lehetőség javítani este a lengyelek ellen. A mérkőzés eredménye a linkre kattintva élőben is követhető: results.eusa.eu

Az EUSA 3×3 youtube csatornáján minden meccset élőben közvetítenek: STREAM!

A lányok jelenleg a 2., míg a fiúk a 3. helyen állnak a csoportban, azonban az esti mérkőzések tükrében még van esély rá, hogy előrébb léphessenek a tabellán.

Sok sikert mindenkinek, hajrá TF!

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!