3x3 Egyetemi sport EUG Judo Karate Kézilabda Kickbox Röplabda Taekwondo Tollaslabda

Nincs megállás, hazai után következhet a nemzetközi porond!

Egyetemünk hallgatói számos alkalommal bizonyították, hogy nemzetközi szinten is megállják a helyüket, sőt. Tavaly a lengyelországi Lódzban került sor több sportág lebonyolítására is az EUSA részéről, idén viszont 4 különböző országban lesznek jelen sportolóink.

Fotó: EUG2022.eu

A tollaslabda július 12-től indul Miskolcon és az 5 főből 1 a TFSE kötelékéhez tartozik. A világranglistán 81. helyen álló Kőrösi Ágnes egész évben járja a világot. 2023-ban Ugandában, Németországban, Lengyelországban, Szlovéniában, Ausztriában, Dániában és Franciaországban mérkőzött meg ellenfelivel.

A 3×3 kosár nem esik kívül a határainkon, azonban kronológiai sorrendben haladva ez lesz a következő július 14-től. Debrecen fog otthont adni az eseménynek, ahol női és férfi egységeink egyaránt képviseltetik magukat. Srácok oldaláról Keresztesi Dávid az NB II-es TFSE csapatát erősíti, Polster Attila az NBI/A-s Zalakerámia játékosa volt, de az új idényt a Sopron KC-ben fogja megkezdeni. Mester Márk és Tarján Izsák Simon az NBI/B-ben pallérozódnak, előbbi a Jászberényi KSE-ben, míg utóbbi a Honvédból fog Nyíregyházára igazolni. A fiúk Boros Zoltán szárnyai alatt készülnek fel.
A hölgyeknél Burján Laura az NBI/A-s TFSE-MTK-ból, Dömötör Petra és Úr Boglárka az NBI Zöld csoportos MTK-TFSE-ből, Galli-Hirling Borbála pedig az NBI Piros csoportos TFSE-MTK U23-ból érkezik, Kováts Gabriella lesz majd az edzőjük.

Kézilabda kerül terítékre július 8-tól. A helyszín Podgorica, Montenegró fővárosa, a csapatot pedig TFSE NB II-es női csapatának edzője fogja irányítani. Herbert Krisztián ebben a kiírásban is bronzérmig menetelt a lányokkal, szakmai munkásságát Herpai Ágoston és Csillik Árpád fogják segíteni. A keret néhány tagja, Fehér Virág, Béres Eszter, Konkoly Kata és Bernáth Réka a TFSE bronzérmes női kézicsapatából került ki. Rajtuk kívül is komoly erősítés érkezik 5 NBI/B-s és 3 NBI-es játékos, köztük a kétszeres Európa-bajnok (junior és serdülő korosztályos válogatott) Világos Diána!

Ezzel egyidőben a női röplabda csapat Bragában fog tevékenykedni Portugáliában, ahol több, mint egy teljes hétig tart majd a torna. A lányokat Nagy Gergely fogja irányítani, ő a férfi szakágban tevékenykedik és nem csak a felnőtt, de az utánpótlásban is komoly szerepet vállal. A keret felét TFSE-s lányok alkotják Boller Anna, Czakó Bernadett, Kökény Nóra, Tettamanti Virág, Török Petra és Urbán Viktória (U20) személyében, illetve 3 extraligás hölgy is érkezik erősítés gyanánt.

Július 19-től pedig a horvát fővárosra szegeződik minden tekintet, ugyanis hatalmas csetepaté fog kialakulni Zágrábban. Minden küzdősport egy helyre kerül, a mieink pedig judóban, karatéban, taekwondoban és kickboxban lesznek jelen. Nerpel Gergelyt (judo) nem kell bemutatni, legutóbb Szlovéniában állhatott dobogóra a podcetrteki felnőtt Európa-Kupán. Karatéban nem kisebb név, mint a 15 magyar bajnoki címmel rendelkező, stílus EB, VB győztes Mérő Bálint képviseli egyetemünket. Padla Orsolyának (taekwondo) sem lesz ismeretlen a nemzetközi terep. 2019-ben a Croatia, 2020-ban a Slovenia Openen bronz és ezüstérmet szerzett.

Kick boxban mindegyik versenyzőnk a csepeli, igen nagy hírnéven örvendő Király Team-ből érkezik. Fésű Lajos a 2022 novemberi, Antalyában megrendezett Európa-bajnokságon két aranyérmet nyert, és őt választották az Eb legjobb tatamis férfi versenyzőjének. Emellett tavaly nyáron a dobogó legfelső fokára állhatott fel az Európai Egyetemi Játékokon is. 2022-ben az év kick-box férfi versenyzője lett. Száraz Gergő (korosztályos Európa-bajnok és kétszeres felnőtt világbajnok) legutóbb két arany és egy bronzéremmel távozott a Wako Europen Cup-ról Szarajevóból, ahol küzdőtársa Bozók Szabolcs is bronzérmes lett. Bálint Zoltán az Austrian Classics 2023-on bronz-, míg a Slovak Open-en két aranyérmet szerzett.

Fotó: EUG2022.eu

Sportolóink rendkívüli teljesítménye reményeink szerint ezen a nyáron is folytatódik és minden bizonnyal tovább öregbítik egyesületeik, illetve egyetemünk hírnevét. Mindenkinek sok sikert kívánunk a következő megmérettetéshez!

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!