Taekwondo

Józsa Levente az első körben búcsúzott az EG-n!

Az Európa Játékokon -68 kg-os mezőnyben induló Józsa Levente számára kérészéletűre sikeredett a lengyelországi nemzetközi viadal. Sportolónk előzetesen a 8. helyre lett rangsorolva, így a 9. helyen fémjelzett dán Otto Herlev Jørgensennel nézett farkasszemet a szombati nyolcaddöntős nyitányon. Az ágrajz alapján úgy alakult, hogy a párharc győztese várhatóan a favoritként ismert brit olimpiai ezüstérmes Bradly Sinden-nel fog összecsapni.

A nyolcaddöntőt Levente kezdte jobban, egy szemfüles fej-rúgással hamar előnyt szerzett, azonban a dán rivális fordítani tudott, fél perccel a menet vége előtt már 7–3-ra vezetett. A felzárkózás csak rövid időre valósult meg miután Jørgensen jól gazdálkodott az előnyével, az első menetet ennek köszönhetően meg is nyerte. A második kör kimért, jóval több taktikai megfontoltságot tükröző harcot hozott. Legnagyobb bánatunkra ezúttal sem láthattunk magyar fölényt a páston, Otto Herlev Jørgensen 10-6-ra múlta felül Levit, ezzel két menetben búcsúztatta a magyar reménységet.

Az olimpiai ranglista 6. helyén álló Javier Perez Polo nyerte a tornát az 1. Bradly Sinden ellen. Józsa Levente 11. helyen zárt.