Taekwondo

Így vált valóra az ötkarikás álom!

Történelmi sikert ért el a TFSE taekwondósa az olimpiai selejtezősorozatban Bulgáriában. Józsa Levente (68 kg) hibátlan teljesítménnyel előrukkolva jutott ki a párizsi ötkarikás játokra.

Olimpiai kvalifikációs verseny, nyolcaddöntő:

Józsa Levente – Dmitri Suleac: 2-0

Magyar találattal indult a meccs, a moldáv csak intéssel jutott ponthoz, 4-1-gyel fordultak az utolsó 60 másodpercre. A végén még egy fejessel növelte előnyét Levi és hozta 7-1-re az első két percet. A másodikat egy 5-0-s rohammal indította a magyar fiú és esélyt sem hagyott Suleacnak. A pontkülönbséges győzelem a hajrában össze is jött Levinek, ideje korán lezárva a meccset.

Negyeddöntő:

Józsa Levente – Otto Jorgensen: 2-0

Levi azonnal talált a meccs elején (2-0). Egy gyors adok-kapok után 4-2-re módosult az állás, így érkeztek az utolsó perchez. Levi növelte a tempót, ami két fejesben és egy testtalálatban öltött testet (12-3) és a magyaré lett az első felvonás.
Óriási lendülettel estek egymásnak (2-2). Intésekkel, majd testre mért rúgással lépett el 7-2-re Levi. Egy percnél 7-4 volt az állás. Levi talált megint és 12-6-ra ellépett. Innem mar nem volt visszaút a dánnak, jöhetett a mindent eldöntő elődöntő!

Elődöntő:

Józsa Levente– Nimrod Krivishkiy: 2-0

Levi kezdett aktívabban, de sokáig egyikük sem talált. Egy perchez közelítettünk, mikor egy látványos fejessel szerzett vezetést a magyar fiú (3-0). Három testre elhelyezett rúgással 9-0-ra elment. Végül 13-2-re hozta az első menetet. A másodikban megint sokáig pont nélkül peregtek a másodpercek, majd Levi megint egy fejessel talált (3-0). Egy perccel a vége előtt beindult Levi megint és úgy megszórta az izraelit, hogy számolni is kellett rá és fel is adta az utolsó másodperceket, akkora volt a különbség. Levivel 3 fős a magyar taekwondo csapat Párizsban!

Elképesztő vagy Levente, gratulálunk!

Fotó: Borhi Mihály