Judo

Szlovéniában is érmet szerzett Nerpel Gergely!

Nem is oly rég még Szarajevóban állhatott dobogóra fiatal judós kiválóságunk -90 kg-os súlycsoportban, most pedig a 2 nappal ezelőtt megrendezésre került podcetrteki felnőtt Európa-Kupán is remekelt. 22 ország 243 versenyzője mérettette meg magát az eseményen és legnagyobb örömünkre Nerpel Gergely 5 összecsapáson 4 győzelemmel a 3. helyen végzett!

Forrás: IJF

Gergely mindegyik küzdelme, az utolsó kivételével, közel 4 perces volt, míg Szarajevóban az első két meccse összesen nem tett ki 3-at. Mindezek ellenére nagyszerű teljesítményt nyújtott a TFSE sportolója, akinek első ellenfele Oleksii Boldyriev (#283) volt. Két waza arival győzte le ukrán riválisát és már koncentrálhatott a következő vetélytársra.

A cseh Adam Kopeckynek (#44) egyszer sikerült földre vinnie, de nem tudott fölé kerekedni, viszont cserébe kétszer is földhöz vágta. Azonban közben kapott egy ütést könyökkel, ami miatt pár másodperce eszméletét vesztette és ez a továbbiakban csak nehezítette a dolgát. Harmadik riválisa ismét ukrán nemzetiségű lett, Stanislav Serhiichukkal már sokkalta taktikusabb, kerek 4 perces küzdelmet vívott. Szerencsére sikerült fogást találnia ellenfelén és 1 waza arival diadalmaskodott.

A döntőbe jutásért megint ukrán kihívóval állt szemben. Ez a viadal még az előzőnél is nagyobb koncetrációt igényelt és sajnos Stanislav Gunchenkonak (#76) jött ki jobban a lépés. Kerek 4 perces tusakodás után Gergely egyetlen egyszer került földre, viszont ő nem tudott pontot szerezni. Elszenvedte első vereségét, de így is dobogós helyért küzdhetett az utolsó meccsén.

Végső küzdőtársa is a szomszédos Ukrajnából származott, azonban Yaroslav Davydchuk nem tette zsebre amit Gergelytől kapott. Megelégelve a hosszúra nyúló összecsapásokat és minden haragját szabadonengedve az előző vereség után, alig több mint 2 perc alatt masnivá hajtogatta az ukrán versenyzőt, ezzel pedig az ő nyakába került bronzérem a nap végén.

Az összecsapások eredménye az alábbi linre kattintva is megtekinthető: IJF.org

„Nagyon jól érzetem magam, fantasztikus volt a helyszín és a szervezés is! Sajnos a második meccsen kaptam egy durva könöyköst, ami miatt sokáig csillagokat láttam és később csak rosszabb lett. Ha ez nincs, akkor lehetett volna sokkal jobb az eredmény, de így alakult, sajnos az ilyenekkel is számolni kell. Ettől függetlenül nagyon boldog vagyok és örülök a bronzéremnek, illetve gratulálok a többieknek is!”

A magyar versenyzők összesítésben 2 arany, 2 ezüst és 4 bronzérmet szereztek Szlovéniában. Gergely jelenleg a 68. helyen áll a felnőtt világranglistán és ezzel az eredménnyel fontos kvalifikációs pontokat szerzett a novembereben megrendezésre kerülő U23-as Európa-bajnokságra, amit idén Berlineben rendeznek majd.

Gratulálunk az újabb éremhez Dzsí, csak így tovább!