Judo

Nerpel Gergely ezúttal hazai közönség előtt állhatott dobogóra!

Ezúttal Győr adott otthon a soron következő European Opennek és legnagyobb örömünkre Nerpel Gergely hazai közönség előtt jutott döntőbe, ahol végül megszerezte a második magyar érmet is a vasárnap folyamán!

Judós kiválóságunk első ellenfele -90 kg-os súlycsoportban a bosnyák Bozidar Vucurevic volt, akivel hosszas taktikai harcot vívott, de végül sikerül győztesen kijönnie a küzdelemből. Ezt követően Gergely 3 ippongyőzelmet is szerzett! Előbb a svájci Simon Gautschinak kellett megbánnia, hogy aznap fölkelt, majd a negyeddöntőben kazah ellenfelével már valamivel hosszabban tusakodott.

Ayan Bagazin sem tudta két és fél percnél tovább állni a sarat Nerpellel szemben, így az elődöntőben Artem Bubyr, ukrán versenyzővel kellett megmérkőznie, de kihívója az előző kettő sorsára jutott. A döntőben ismerős rivális fogadta a szintén Ukrajnából érkező Yaroslav Davidchuk személyében. Őt korábban a podcetrteki Európa Kupa bronzmeccsén egyszer már két vállra fektette, de ezúttal sajnos nem sikerült.

Bánkódni azonban így sem volt oka Gergelynek, ugyanis rajta kívül csak Keller Rebeka (-52 kg) tudott érmet szerezni a rangos nemzetközi tornán és olimpiai kvalifikációs versenyről lévén szó, fontos pontokkal is gazdagodott!

„Van bennem némi hiányérzet. Persze nagyon örülök, hiszen döntőbe jutottam és itthon szerezhettem érmet, de nem vagyok teljesen elégedett. Egyetlen apró figyelmetlenség miatt veszítettem el a meccset és ez nem fér bele a profik között, márpedig én azzá akarok válni és ez az út csak akkor járható, ha minden meccsemen maximálisan tudok teljesíteni. Az viszont, hogy hazai közönség előtt állhattam dobogóra, nagyon jól esett és még egyszer köszönöm mindenkinek a támogatást!”

Gratulálunk Dzsí!

Forrás: eju.net

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!