Judo

Nerpel Gergely 2028-ig a TFSE-ben folytatja!

Az elmúlt időszakban a cselgáncsozó Nerpel Gergely szárnyra kapott, mi pedig egyre szebb hírekről tudósíthattunk vele kapcsolatban. Most sincs ez másképp, örömmel jelentjük, hogy a TFSE kiválósága 2028-ig ír alá egyesületünkkel!

A mindkét fél számára előremutató hosszútávú együttműködés nem jöhetett volna létre a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem és a Testnevelési Egyetemért Alapítvány nélkül. Az intézmény, annak alapítványa és a sportegyesület is kiemelten fontosnak tartja, hogy Nerpel Gergely a TF hallgatójaként, sporttevékenységét a TFSE-ben végezve készüljön fel és versenyezzen a következő olimpiai ciklusban is, melynek megkoronázásaként majd Los Angelesben képviselje hazánkat, a TF-et és a TFSE-t a 2028-as ötkarikás játékokon.

Az elmúlt időszak eseményei:

Gergő 2023-ban összesen 9 versenyen vett részt, először februárban Szófiában (European Open) lépett tatamira, ahol 5. lett, majd nem sokkal később Varsóban volt jelenése (European Open), itt 7. helyen zárt. Ezek után Budapesten az U23-as OB-n a dobogó tetejére állhatott fel áprilisban. Májusban Szarajevóban a felnőtt Európa Kupán harmadik helyen végzett, júniusban Podcetrtekben (Európa Kupa) bronzérem került a nyakába.

Szeptemberben visszatért Szarajevóba, ahol az ottani European Openen 5., Prágában pedig 7. lett. Októberben megnyerte a Felnőtt Országos Bajnokságot, novemberben pedig kétszer is a dobogó harmadik fokára állhatott fel Potsdamban az U23-as Európa Bajnokságon. Idén a győri és a varsói European Openen is ezüstérmet szerzett, jelenleg a világranglista 83. helyén áll.

Új lehetőségek nyomában

Eredményeit tekintve nem csodálkozunk azon, hogy több helyről is kapott megkeresést, konkrét ajánlatot, azonban sportolónk kitartott mellettünk a TF mellett és a jövőbeli céljait is a mi színeinkben szeretné megvalósítani. A párizsi olimpia utáni időszak vízválasztó lesz a -90 kg-os súlycsoportban, ugyanis nagy harc fog dúlni a játékok után visszavonuló Tóth Krisztián örökségéért. Nerpel mellett Sáfrány Péter és Gőz Roland is hadrendbe állt, hogy bizonyítsa érdemeit, ritkán látható a hazai judó palettán, hogy egy súlycsoportban ennyien pályázzanak a legjobb pozícióra.

Nehéz szavakba önteni, mennyire hálás vagyok a klubnak és Németh Endre edzőmnek a támogatásért. Amikor padlón voltam, sokat jelentett számomra, hogy teljes vállszélességgel kiálltak mellettem a nehéz időkben. Megkerestek azzal kapcsolatban, hogy nem akarnék váltani, de nem fogadtam el más ajánlatot. Amikor szükségem volt rá, akkor az egyetem és az egyesület is segített mindenben, amiben csak tudott. Számomra ez nagyon sokat jelent és a bizalmat további eredményekkel fogom meghálálni!

Gergelynek szakmai tanácsadóként a sportág egyik legnagyobb alakja, az olimpiai- és világbajnok cselgáncsozó Dr. Kovács Antal fog segítő jobbot nyújtani, aki többek között a Testnevelési Egyetemet fenntartó, közfeladatot ellátó, közérdekű vagyonkezelő alapítvány kuratóriumi tagja is egyben.

A hosszabbítás kapcsán Nerpel az alábbiakat mondta még: Végig az volt a szemem előtt, hogy maradni szeretnék. Itt házon belül életpálya modellt kínál az egyesület és az egyetem. Ötvöződik a civil élet, a tanulmányok és a sportteljesítmény. Mindig pozitív volt a kapcsolatom az egyetemmel, rengeteg lehetőség nyílik előttem. Élsportolói étkezés, mentor programban való részvétel, igénybe vehetem a minden igényt kielégítő konditermet, ezek egyedülálló lehetőségek.

Sportolónk 1 év múlva szerzi meg tanári diplomáját az egyetemen, következő lépésnek pedig a szakedzői képesítést tűzte ki célul. Gergely edzője, Dr. Németh Endre a jövőbeli célokról és a lehetőségekről is beszélt:

Nagyon örülök neki, hogy Gergő a TFSE-ben marad! Számos kedvező ajánlatot kapott, a lojalitása és az itteni lehetőségek viszont ténylegesen kedvezőnek bizonyultak. Mielőtt hozzánk igazolt volna, még én akartam lebeszélni, mondván fontolja meg, mert a nappali egyetemi osztatlan tanárképzés során nagyon nehéz összeegyeztetni a tanulmányokat az élsporttal. De végül mégis idejött és milyen jól tette! Korábbi edzője, Hajtós Bertalan nagyon jól megtanította neki az alapokat, nekem csak csiszolnom kell a gyémántot. Mindenben támogatom és remélem még sok szép eredményt fogunk elérni közösen!

Gergely számára nem lesz eseménytelen a következő időszak sem. Nyáron az Debrecen-Miskolc közös rendezésű Egyetemi Egyetemi Játékokon fog szerepelni, majd European Open versenyeken indul és szeptembertől a World Tour küzdelmekben próbálna szerencsét, később pedig Grand Slameken mérettetné meg magát.

Fotó: Borhi Mihály