Judo

Nerpel Gergely a varsói Világkupáról – Ez most személyes ügy volt!

A TFSE judós kiválósága megint döntőig menetelt! Nem sokkal ezelőtt még Győrben állhatott dobogóra (-90kg), ezúttal Varsó volt az úti cél és az újabb ezüstérmen kívül még egy korábbi sérelmet is megtorolhatott.

A lengyel fővárosba 37 országból érkezett 458 versenyző, közülük 16-an indultak Magyarországról, -90 kg-os súlycsoportban pedig összesen 43 résztvevő volt. Németh Endre tanítványának már az első kör nagy kihívást tartogatott, ugyanis azzal a Yaroslav Davidchukkal kellett megküzdenie, aki Győrben épp a döntőben kerekedett fölé.

Ezúttal az ukrán kihívó húzta a rövidebbet! Közel 5 percnyi tusakodást követően versenyzőnk vazarival tudott nyerni és innentől senki nem állíthatta meg, egészen a döntőig. Második, azeri ellenfelét 49 másodperc alatt összecsomagolta, majd a holland Van Herk is megbánta, hogy Nerpivel került egy ágra.

Az elődöntőben grúz versenytársával már jóval keményebb fába vágta a fejszét, de végül 3 percnyi tusakodás után leléptették Babutsidzét, aki később harmadik lett a tornán. A döntőben az olasz Falcone Tizianóval vérre menő csatát vívott. Akár csak az első menetben, itt is maratonira nyúlt a párharc és végül golden score döntött. Egy minden tekintetben vitatható bírói ítéletet követően az olasznak adták dobásért a pontot, így Gergely a 2. helyen végzett, de mindezek ellenére sem nyilatkozott csalódottan a versenyről! Az pedig, hogy két egymást követő nemzetközi versenyen állhatott dobogóra, önmagában is beszédes eredmény.

„Az első kör személyes ügy volt az ukránnal, miután Győrben legyőzött, vissza akartam adni a kölcsönt és sikerült is! A többi meccsen is remekül mentek a harcok, nagyon örültem minden sikernek és főleg annak, hogy ismét döntőzhettem. Ami tavaly nem jött össze, az idén eddig minden téren sikerült, viszont még vannak olyan hibák, amiken dolgoznom kell. Erre most bőven lesz alkalmam az edzőtáborokban. Ezúton is köszönöm mindenkinek a szurkolást és külön a TF-nek a támogatást!”

Gratulálunk Dzsí, sok sikert a felkészüléshez!

Forrás: judoinfo, ijf.org