Judo

Nerpel Gergely kétszer is dobogóra állt az U23-as judo Eb-n!

Egy ideig nem úgy alakultak a dolgok, ahogyan el lettek tervezve, legyen szó akár Szarajevóról vagy Prágáról, mindig hiányzott valami. Aztán eltelt majdnem 1 hónap és Zalaegerszegen ismét országos bajnoki címet ünnepelhetett, most pedig Nerpel Gergely két bronzérmet is szerzett a németországi U23-as Európa Bajnokságon!

Judós kiválóságunk lehengerlő teljesítménnyel rukkolt elő Potsdamban. -90kg-os súlycsoportban, egyéniben majd csapatban is kiemelkedően jól teljesített. Egyéniben első ellenfelével az olasz Sammartinoval 3 és fél percet küzdött, mire sikerült legyőznie. Második kihívója az a Miljan Raduj volt, aki korábban legyőzte Tóth Krisztiánt. Gergelyen azonban nem jutott túl, sőt mindössze másfél percet tusakodtak.

A harmadik riválissal meggyűlt a baja. A Romániából érkezett Alex Crettel nem jutottak dűlőre, így aranypontig mentek a fiúk. Az ötödik minutum végéhez közeledve továbbra is nagyon szoros csatát vívtak, majd a román versenyző ütemet fogott, földre vitte Gergelyt és ez jelentette a küzdelem végét. De ez sem szegte kedvét, sőt portugál kihívója bánta, hogy őt kapta. Kevesebb, mint 1 perc alatt legyűrte, majd horvát riválisát is legyűrve dobogós helyet ért el!

Ám a történetnek még koránt sincs vége, ugyanis vasárnap indult a csapatverseny, ahol szintén jelenése volt. Mivel a +90kg-os kategóriában induló magyar versenyző lesérült, Gergely vette át a helyét és rögtön meg is bosszulta csapattársát.

Először pont azzal az osztrákkal kellett meccselnie, aki legyőzte a sérült cimborát, de az Észak-burgerlandi-teknőből érkező Borchasvilli Movli rossz emberrel húzott ujjat. A második körben holland ellenfele nagy falatnak bizonyult, viszont utána az ukrán már kevésbé. Két győzelemmel, két ponttal járult hozzá a magyar csapat sikeréhez, amely szintén dobogót ért!

„Nagyon hosszú volt az elmúlt 1-1,5 hónap és nem csak az edzések miatt. Sok mindenre kellett odafigyelni, de mindenből igyekeztem kihozni a maximumot. A legutóbbi versenyeken nem úgy szerepeltem, ahogyan azt elvárták tőlem vagy én magamtól és ez nem javított a helyzeten. De mindezekre szükség volt ahhoz, hogy fejben csak a versenyre koncentráljak. Az volt a célom, hogy éremmel térjek haza és amikor szombaton meglett a bronz, annyira örültem, hogy sokáig nem jött álom a szememre, pedig másnap meg csapatban szerepeltem. Aztán ott is szereztünk egy érmet. Végre azt tudom mondani, hogy elégedett vagyok a teljesítményemmel és ezúton is szeretném megköszönni mindenkinek, aki eljött és a helyszínen szurkolt nekem! Nagyon hálás vagyok és a csapatnak is gratulálok!”

Gergely már 5 éve nem állhatott dobogóra Eb-n és most az U23 volt az utolsó lépcsőfok a felnőtt versenyek előtt. Ez a két érem tökéletes lezárása egy régi korszaknak, illetve nagyszerű kezdete egy újnak.

Gratulálunk a páratlan teljesítményhez Dzsí, csak így tovább!