Judo MEFOB

A TF verhetetlen!

Az idei Judo MEFOB a Ludovika Campuson került megrendezésre, ahol 20 egyetemről közel 350 versenyző lépett tatamira. A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemet képviselő hallgatóink ezúttal is kitettek magukért és 5 aranyérmet szereztek!

A TF-et mindössze 75 hallgató képviselte, ellenben az NKE-ről majd 150 induló érkezett. Mindezek ellenére az egyetemünk színeiben indulók szebbnél szebb eredményeket értek el. Profi kategóriában Kriza Anna (63 kg), Nerpel Gergely (90 kg) és Havasi Bálint (100 kg) állhatott a dobogó tetejére, míg az amatőröknél Tímár Bernadett (48 kg) és Vida Hanna (63 kg) nyakába került aranyérem.

Ezeken túlmenően ERASMUS-os hallgatóink is indultak a megmérettetésen. A Dél-Afrikában élő, ám félig magyar származású Thomas-Laszlo Breytenbach, pont Nerpel Gergellyel került össze a döntőben, így ő ezüstéremig jutott. Érdekesség, hogy Thomasnak nem ez az első kalandja Magyarországon. Korábban többször is részt vett Dr. Németh Endre által szervezett judós edzőtáborokban. Jelenleg edzői tanulmányait végzi nálunk.

Összesítésben megint a TF nyerte a judo MEFOB-ot és ezzel továbbra is egyeduralkodó a sportágban. 1989 óta 3 alkalommal fordult elő, hogy nem egyetemünk végzett az első helyen, ebből az egyik 2020-ban volt, amikor nem került megrendezésre verseny.

Gratulálunk az érmekhez!