Judo

Nerpel Gergely ismét országos bajnok !

Judós kiválóságunk október 14-én Zalaegerszegen lépett tatamira a 2023-as felnőtt Országos Bajnokságon 90kg-os súlycsoportban és legnagyobb örömünkre a dobogó felső fokára állhatott fel!

Nerpel első ellenfele Flákovity Martin volt, akit viszonylag gyorsan letudott győzni, majd második körben Miklósvölgyi Dániellel nézett farkasszemet. Riválisának nem kellett előtte mással harcolnia, így frissen állhatott a már bemelegedett Gergely elé. A legjobb nyolcból tovább jutva az elődöntőben a kecskeméti Major Ádámmal tusakodott és fölötte is diadalmaskodott. A döntőben Bajáról érkezett riválisa, Köller Milán állt versenyzőnk és az aranyérem közé, de magára vessen. Gergely őt is maga mögé utasította, így veretlenül állhatott fel a dobogó tetejére.

„Az elmúlt időszakban többször is olyan hibákat vétettem, legyen szó Prágáról vagy Szarajevóról, amiket nem lett volna szabad. Ezért elhatároztam, hogy Zalában minden tőlem telhetőt megteszek és előásom a régi formámat. Hellyel-közzel sikerült is, majdnem teljesen hibátlanul, nem erőből judóztam. Igyekeztem a korábbi gikszereket feleleveníteni és azokat elkerülni a szőnyegen. Hosszú idő után végre elégedetten nyilatkozhatok egy versenyről és ennek nagyon örülök. Sok erőt ad, amire nagy szükségem lesz az edzőtáborban és a novemberi EB-n.

Továbbá ez a siker lett az új tervem kovácsa, ugyanis eddig sikerült még -73-ban és -81-ben elhódítani az országos bajnoki címet, -90-ben másodjára és ha 100kg-ban is összejönne, akkor én lehetnék az ország első olyan felnőtt judósa, aki mind a négy súlycsoportban aranyéremig jutott. De ez egyelőre távlati cél, mostantól a németországi EB van fókuszban, ahol szintén éremszerzés a cél!”

Edzőjével, Dr. Németh Endrével

Gergelynek ez volt a negyedik országos bajnoki címe, idén még U23-ban is nyert tavasszal, jelenleg pedig Horvátországban edzőtáborozik. A fentebb említett több súlycsoportos bajnoki cél pedig egyedülálló kihívás, ez még az olimpiai bronzérmes Tóth Krisztiánnak sem sikerült.

Gratulálunk az újabb bajnoki címhez Dzsí és sok sikert a felkészüléshez!

Képek: Németh Endre Facebook